zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Societatea Naţională de Cruce Roşie, scutită de la plata rovinietei, la propunerea deputaţilor liberali

Societatea Naţională de Cruce Roşie, scutită de la plata rovinietei, la propunerea deputaţilor liberali

Publicat în 16.06.2014 la ora 10:00

dan_coriolan_simedru_zlatnaMiercurea trecută, Camera Deputaţilor a hotărât adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Printre altele, prin proiectul de lege se preconizează introducerea rovinietei electronice şi eliminarea autocolantului matcă-cupon, stabilirea procedurii de exceptare a anumitor vehicule de la plata rovinietelor electronice, precum şi redefinirea utilizatorilor români şi străini. Ca urmare, vor fi exceptate de la plata tarifului de utilizare autovehiculele deţinute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, de către unităţile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului Afacerilor Interne, serviciile de ambulanţă, serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, reglementate prin Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. În baza amendamentelor aduse la proiectul de lege, vor fi exceptate de la plata rovinietei şi autovehiculele Serviciului Român de Informaţii, ale Serviciului de Informaţii Externe, ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Dan Simedru, deputat PNL de Alba: ”Intervenţia mea în plen a fost inspirată de activitatea Filialei de  Cruce Roşie Alba”

Grupul deputaţilor liberali a propus un amendament la proiectul de lege, prin care autovehiculele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România să fie, la rândul lor, scutite de plata rovinietei. Amendamentul, aprobat de Camera Deputaţilor, a fost susţinut în plen de către deputatul PNL de Alba, Dan Simedru. ”Intervenţia mea în plen pentru susţinerea amendamentului grupului deputaţilor PNL, ce vizează scutirea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie de la plata rovinietei, a fost inspirată în primul rând de activitatea Filialei de Cruce Roşie Alba, pe care vreau să o felicit şi pe această cale pentru perseverenţa, generozitatea şi rezultatele ei. Cred că amendamentul nostru, al deputaţilor liberali, la proiectul de lege era absolut necesar, dat fiind faptul că Societatea Naţională de Cruce Roşie, care intervine în caz de dezastre şi salvează vieţile oamenilor, asigurând totodată comunităţilor locale sprijin logistic în situaţii dificile, trebuie să beneficieze de ajutor din partea statului, prin exceptarea de la plata tarifului de utilizare a infrastructurii. Este un drept pe care Crucea Roşie şi l-a câştigat prin succesul acţiunilor sale umanitare şi am convingerea că, în viitor, va dovedi aceeaşi implicare exemplară în gestionarea situaţiilor critice care pun în pericol siguranţa  şi viaţa cetăţenilor”, a declarat parlamentarul de Alba, Dan Simedru. (Biroul de Presă al PNL Alba)

Acest articol a fost citit de 460 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.