zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Deputatul liberal Dan Simedru dorește înfințarea unei secții de oncologie în zona Apusenilor

Deputatul liberal Dan Simedru dorește înfințarea unei secții de oncologie în zona Apusenilor

Publicat în 29.11.2013 la ora 20:42

dan_coriolan_simedru_zlatnaAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, deputatul Dan Coriolan Simedru a readus în discuție demersurile pe care le face la Ministerul Sănătății pentru realizarea unui studiu la nivelul județului Alba, care să identifice cauzele incidenței foarte ridicate a îmbolnăvirilor de cancer și stabilirea unor direcții de acțiune în acest sens, privind prevenția și asigurarea unor servicii medicale adecvate.

Vă reamintim faptul că studiul făcut de Institutul de Sănătate Publică Mureș și Timiș despre bolnavii de cancer din Regiunea Centru, plasează județul Alba pe poziția I, cu cel mai mare procent de bolnavi de cancer, respectiv 39%, din regiune.

Deputatul Simedru s-a referit și la necesitatea înființării unei secții de oncologie în zona Munților Apuseni, respectiv la Zlatna, unde se înregistrează numeroase cazuri de cancer, iar bolnavii sunt obligați să se deplaseze pentru tratament la Alba Iulia sau Cluj-Napoca. Soluții mai concrete în acest sens, se vor putea găsi, potrivit parlamentarului, după ce va fi adoptată noua Lege a Sănătății.

„Datorită acestor boli profesionale, cei din Zlatna, cei din Abrud sunt într-o situație neplăcută de a veni la Alba Iulia, chiar dacă aici s-a făcut o secție nouă de oncologie. Eu cred că în Apuseni este absolut necesar să fie un spital special pentru acești bolnavi datorită condițiilor de muncă poluante în care și-au desfășurat activitatea. Sunt convins că după adoptarea noii Legi a Sănătății vor exista soluții. Mă voi lupta pentru soluții și pentru Zlatna și pentru toată zona Apusenilor”, a explicat parlamentarul.

O soluție pentru redeschiderea spitalului din Zlatna (FOTO) ar fi, în opinia deputatului, o investiție privată. În acest sens Dan Simedru a mărturisit că a avut discuții cu un om de afaceri care dorește să investească în unitatea sanitară de la Zlatna.

„Am purtat discuții cu un întreprinzător privat care a declarat că în anumite condiții, dacă ajunge la o înțelegere cu Consiliul Local Zlatna, ar fi interesat să investească, respectiv să redeschidă spitalul din Zlatna, în condițiile contractuale pe care le au în general spitalele cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus liberalul.

Rămâne de văzut când și cum se vor putea materializa aceste proiecte, aflate în prezent la stadiul de intenție.

Acest articol a fost citit de 435 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.