zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Dan Simedru, deputat PNL: „Romsilva a blocat o investiţie de 12 milioane de lei pentru modernizarea Drumului Comunal 173 Feneş – Bucium”

Dan Simedru, deputat PNL: „Romsilva a blocat o investiţie de 12 milioane de lei pentru modernizarea Drumului Comunal 173 Feneş – Bucium”

Publicat în 21.01.2015 la ora 10:00

simedruDin serialul „C-aşa-i în România” ne-a fost prezentat vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, de către deputatul de Alba, Dan Simedru, episodul „Aşa nu!”, în care administraţiile locale se lovesc de diferite structuri teritoriale în încercarea de a moderniza unele obiective, bineînţeles în interesul cetăţeanului.

Potrivit unui memoriu făcut de către Silviu Ponoran, primarul oraşului Zlatna, către deputatul Dan Simedru, modernizarea Drumului Comunal 173 Feneş – Bucium, cu o lungime totală de 11,8 kilometri a fost stopată de către Romsilva, prin Direcţia Silvică Alba. Aici intervine marea problemă, deoarece Primăria Zlatna a reuşit să se intabuleze pe acel teren şi l-a adăugat în patrimoniul propriu, printr-o hotărâre de Guvern, însă Direcţia Silvică Alba nu a semnat un proces verbal de predare-primire a drumului, fapt pentru care investiţia în valoare de peste 12 milioane de lei a acelui drum a fost stopată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit deputatului Dan Simedru, „decizia Direcţiei Silvice Alba este una abuzivă, lucru pentru care au de suferit oamenii. Drumul a fost transferat din proprietatea statului în patrimoniul local al oraşului Zlatna printr-o hotărâre de Guvern, iar numai după ce a fost intabulat în domeniul public al oraşului Zlatna, Romsilva a specificat că drumul le aparţine. Modernizarea a fost aprobată de către MDRAP şi au fost alocaţi 350.000 de lei în anul 2014 pentru această lucrare, însă finanţarea a fost oprită după ce Direcţia Silvică Alba şi-a revendicat acel drum. Nu este numai cazul Primăriei Zlatna, sunt mai multe astfel de drumuri din judeţ, care nu pot fi modernizate din această cauză. Pe lângă faptul că nu s-au opus la intabulare, ies acum în faţă şi opresc finanţarea, iar dumul nu poate fi modernizat, ultima lucrare de acest gen fiind făcută în acea zonă în anul 1985. Romsilva nu mai are păduri în zona limitrofă a drumului, decizia este una abuzivă”, a precizat Dan Simedru, deputat PNL de Alba.
Parlamentarul liberal a atras atenţia că Zlatna nu este singura administraţie care întâmpină astfel de probleme, iar situaţia va fi prezentată în parlament, imediat după reluarea activităţii aleşilor parlamentari. „Eu am să interpelez primul ministru, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în acest caz. Silviu Ponoran a făcut mai multe adrese către Ocolul Silvic Alba începând din anul 2010, însă situaţia nu s-a clarificat nici până astăzi. Cred că în cazul domnului director Boariu vorbim despre rea credinţă, abuz în serviciu sau incompetenţă, iar Direcţia Silvică Alba nu are vreo intenţie să predea aceste drumuri”, a conchis parlamentarul.
Pe de altă parte, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a confirmat această problemă legislativă, şi spune că dacă Romsilva ar moderniza aceste drumuri, autoritatea judeţeană sau cele locale nu vor mai avea pretenţia de a intra în posesia lor. Totodată, Ion Dumitrel a declarat că instituţia pe care o conduce încearcă să ia în proprietate de la Romsilva porţiunea de drum Poarta Raiului – Oaşa, pentru modernizarea şi facilitarea accesului turiştilor la Domeniul Schiabil Şureanu.

Acest articol a fost citit de 393 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *