zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria Zlatna a reușit să găsească constructor pentru modernizarea a două drumuri comunale doar la a patra licitație, după ce a dublat prețul

Primăria Zlatna a reușit să găsească constructor pentru modernizarea a două drumuri comunale doar la a patra licitație, după ce a dublat prețul

Publicat în 25.07.2019 la ora 21:47

Primăria Zlatna a reușit să atribuie un contract de execuție a lucrărilor de modernizare a două drumuri comunale abia după ce aproape a dublat prețul.

Aceasta este ”povestea” foarte multor administrații publice din județ care se chinuie de aproape un an să găsească firme care să preia contractele scoase la licitație.

Rezolvarea constă se pare în ridicarea prețurilor, uneori până la dublarea lor, în special ca urmare a intrării în vigoare a creșterii salariului minim în construcții, măsură care a aruncat în aer piața achizițiilor publice. Potrivit SICAP, Primăria Zlatna a încercat inițial în iulie 2018 să atribuie execuția lucrărilor de pavare și asfaltare pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare căi de acces Pârâul Gruiului și Podul lui Paul”, la valoarea de 769.728 de lei, însă licitația a fost anulată din lipsă de ofertă. Istoria s-a repetat la a doua procedură de licitație, reluată în septembrie anul trecut la aceeași sumă.

Nici de această dată nu a fost depusă nicio ofertă din partea vreunei firme, astfel că în februarie 2019 Primăria Zlatna a plusat până la 1.019.728 de lei. Chiar și așa cea de-a treia procedură a fost anulată din lipsă de ofertanți. Licitația pentru obiectivul menționat a fost reluată la începutul lunii aprilie 2019 la valoarea de 1.370.927 de lei, iar contractul a fost în sfârșit atribuit în 20 iunie. De lucrări se va ocupa S.C. Europexpres SRL.

”Obiectivul proiectat cuprinde modernizarea drumurilor comunale Pârâul Gruiului și Podul lui Paul, deoarece au o structură rutieră necorespunzătoare, fiind formată din împietruire balastare, în grosime de 0-15 cm. Scurgerea apelor nu este asigurată de pe partea carosabilă, neexistând șanțuri de scurgere și colectare a apelor pluviale de-a lungul drumului, ducând la erodarea părții carosabile

. Nu există accese corespunzătore din DN 74 la proprietățile particulare. Prin realizarea proiectului propus se vor îmbunătății, condițiile de transport pentru locuitorii celor două sate care au acces la drumurile proiectate. Se va amenaja ampriza drumului național DN 74 prin realizarea rigolilor de scurgere a apelor, a circulației pietonale, a podețelor la fiecare imobil, va crește siguranța circulației pe sectoarele drumului național. (…)

Lungimea totală a drumurilor propuse pentru reabilitare este de 1.325 metri iar suprafața ocupată de lucrări este de 7.600 m. (…) Drumurile de la Pârâul Gruiului 1, 2 și drumurile de la Podul lui Paul 2,3,4 se vor executa conform variantei 2 – sistem rutier simplu nerigid cu îmbrăcăminte din pavaj din beton vibropresat de 8 cm. Drumul Podul lui Paul 1 se va executa conform Variantei 1 – sistem rutier simplu nerigid cu îmbrăcăminte din betoane asfaltice (…)”, se arată în documentația publicată pe SICAP.

Acest articol a fost citit de 372 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.