zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Zlătneni » Andrei Haneș, tânărul taragotist din Zlatna, a obținut Premiul Special în cadrul Festivalului-Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”

Andrei Haneș, tânărul taragotist din Zlatna, a obținut Premiul Special în cadrul Festivalului-Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”

Publicat în 01.05.2017 la ora 18:51

Între 28 și 30 aprilie, s-a desfășurat la Șimleul Silvaniei, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane” (pictură, cusături și câtec străbun). Andrei Haneș, tânărul de doar 14 ani din Valea Mică – Zlatna care a uimit o lume întreagă cu interpretările lui, a obținut primul său premiu în cadrul festivalului.

Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică – Zlatna. Este considerat un mic maestru. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. Munca depusă pentru a se perfecționa nu a rămas nerăsplătită și la primul concurs la care a participat tânărul moț a obținut și primul său premiu: Premiul Special la secțiunea Cântec străbun.

“Mulțumesc lui Dumnezeu pentru un rezultat la care nici măcar nu am îndrăznit să visez. Primul meu concurs, primul meu premiu, obținut la Șimleu Silvaniei! Mulțumesc, domnului Țutu! Mulțumesc, domnului profesor Tanislav Horia, pentru tot ce ați făcut pentru mine!” declara Andrei după concurs.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul Copiilor Șimleul Silvaniei în parteneriat cu Asociația Culturală La Fântâna Dorului, Consiliul Local și Primăria orașului și Centrul de Cultură și Artă Sălaj, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Sursa video: Youtube Hora Tv

Acest articol a fost citit de 397 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.