Rămâi conectat

Zlătneni

Romana Puiuleț, jurnalistă originară din Zlatna, este noul președinte al publicației de investigații Rise Project

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Romana Puiuleț s-a născut și a crescut la Zlatna, într-o familie de profesori și a urmat cursurile Facultății de Jurnalistică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

A fost reporter al emisiunii “În Premieră cu Carmen Avram” difuzata de Antena 3. De asemenea, Romana a scris pentru Bursa, apoi a realizat reportaje-anchetă pentru emisiunea tv BizBazar, dar și materiale tv difuzate în cadrul emisiunii “Reporterii Realității”.

Paginademedia.ro trece în revistă noua structură a organizației, așa cum a fost aleasă astăzi. Rise Project – o organizație non-profit – își reevaluează structura la fiecare doi ani.

Noutățile:

1. Noul președinte al Rise Project este Romana Puiuleț. Unul dintre co-fondatorii Rise, Romana Puiuleț vine în locul lui Paul Radu. Acesta din urmă nu a mai candidat pentru poziția pe care a deținut-o.

2. Director executiv este, de azi, Agnes Nicolaescu, în locul lui Attila Biro. Poziția este una administrativă (nu este și în board-ul care ia deciziile legate de asociație).

3. Boardul Rise este condus de Romana Puiuleț. Fac parte din board:

Romana Puiuleț – președinte
Daniel Bojin
Paul Radu
Mihai Munteanu – editor Rise Project
Ana Poenariu (car a intrat în board în locul lui Victor Ilie).

Din echipa Rise Project mai fac parte:

Victor Ilie
Elena Dumitru
Sergiu Brega
Attila Biro
Cristi Ciupercă
Ionuț Stănescu
Roxana Jipa
Andrei Ciurcanu
Mihai Pogan
Matt Sarnecki

Rise Project a fost lansat la începutul lui 2012. Au fost cinci co-fondatori ai proiectului de investigații jurnalistice: Romana Puiuleț, Daniel Bojin, Paul Radu, Cristi Ciupercă și Mihai Munteanu.

Zlătneni

La doar 19 ani, o tânără din Zlatna a reușit să pună pe picioare propria ei afacere

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Cu toții știm că România se află de mai mult timp pe un loc fruntaș în rușinosul top al țărilor al căror cetățeni nu au cunoștiințele antreprenoriale necesare pentru a-și deschide propria lor afacere.

Făcută „după ureche” și fără un plan bine pus la punct, o afacere este exact ca și un castel din cărți de joc, care se clatină încet în vânt.

Nu a fost cazul Andreei, o tânăra antreprenoare de poalele Munților Apuseni, care a reușit să-și pună pe picioare propria sa afacere la doar 19 ani.

Fondate în orașul Zlatna, „Florăria Mea” și „Cătălina Ideal Events” sunt cele două servicii din portofoliul tinerei domnișoare, al cărei popularitate crește de la o zi la alta printre rândurile locuitorilor din zonă.

Printre serviciile oferite de business-urile tinerei antreprenoare, cele mai bune exemple pentru crearea unei atmosfere de bun gust sunt următoarele:

– Închirierea de scaune și mese chiavari, farfurii suport și fețe de masă inedite

– Sfeșnice și aranjamente florale( flori naturale, de mătase, de săpun)

– Cupole cu aranjamente florale și baloane

– Consiliere pentru miri

– Organizare de bachelorette party, majorate, nunți și botezuri

Citește mai mult

Zlătneni

Un tânăr din Zlatna va participa la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini din Slovacia

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Ioan Alexandru Achim, din Zlatna, va participa la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini, competiţie care va avea loc în Samorin, Slovacia, în perioada 16-18 noiembrie 2018.

Ioan Alexandru Achim, din Zlatna şi Daniel Marius Tentiş, din Carei, vor fi printre echipajele ce vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini, competiţie care va avea loc în Samorin, Slovacia, în perioada 16-18 noiembrie 2018.

Ei vor forma două echipe, una la “scooter” (atelaj pe două roţi), cu doi câini din rasa Husky Siberian (Ioan Alexandru Achim cu Snowforce’s Krocky şi G-Pont Arch-Southmountain-aka Lucky) şi cealaltă la “bikejorin” (bicicletă), cu un câine din rasa Malamut de Alaska (Daniel Marius Tentiş cu Antonius King). În total, la această competiţie, ţara noastră va fi reprezentată de 7 echipaje.

În prezent, Asociatia ”Snow Wolves Trascau Zlatna”, club înfiinţat de către Alexandru şi Daniel este în proces de înfiinţare, aşa că cei doi vor merge la Campionatul Mondial din partea Clubului Sportiv Sleddog din Bistriţa-Năsăud, singurul din România afiliat la WSA (World Sleddog Association). De asemenea, în sezonul trecut, Ioan Alexandru Achim şi Daniel Marius Tentiş au luat parte la 4 concursuri desfăşurate la Ciumani, Pasul Tihuţa, Belis şi Hargita Bai, unde au prins podiumul, şi la Beliş, unde locul 1 a fost adjudecat de către Alexandru.

“Dragostea de munte, frumuseţea iernilor ne-a împins spre aceste rase nordice. Primul câine a fost luat în 2012, ca şi companion. În 2015 a apărut al doilea câine iar din 2015 ne-am completat echipele având un număr de 10 câini (6 husky siberian şi 4 malamuţi de Alaska) de toate vârstele (juniori, veterani şi tineri în toată puterea)”, spune Alexandru Ioan Achim.

Acesta a mai precizat că unul dintre câinii pe care îi deţine în prezent, la Zlatna, a apărut într-un spot publicitar, pentru Coors Beer, filmat la Bâlea Lac, alături de celebrul Jean-Claude Van Damme.

Citește mai mult

Zlătneni

Andrei Haneș, tânărul taragotist din Zlatna, a obținut Premiul Special în cadrul Festivalului-Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Între 28 și 30 aprilie, s-a desfășurat la Șimleul Silvaniei, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane” (pictură, cusături și câtec străbun). Andrei Haneș, tânărul de doar 14 ani din Valea Mică – Zlatna care a uimit o lume întreagă cu interpretările lui, a obținut primul său premiu în cadrul festivalului.

Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică – Zlatna. Este considerat un mic maestru. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. Munca depusă pentru a se perfecționa nu a rămas nerăsplătită și la primul concurs la care a participat tânărul moț a obținut și primul său premiu: Premiul Special la secțiunea Cântec străbun.

“Mulțumesc lui Dumnezeu pentru un rezultat la care nici măcar nu am îndrăznit să visez. Primul meu concurs, primul meu premiu, obținut la Șimleu Silvaniei! Mulțumesc, domnului Țutu! Mulțumesc, domnului profesor Tanislav Horia, pentru tot ce ați făcut pentru mine!” declara Andrei după concurs.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul Copiilor Șimleul Silvaniei în parteneriat cu Asociația Culturală La Fântâna Dorului, Consiliul Local și Primăria orașului și Centrul de Cultură și Artă Sălaj, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Sursa video: Youtube Hora Tv

[youtube_sc url=”https://youtu.be/-MdWQ92zQVQ”]

Citește mai mult

Zlătneni

La numai 14 ani, Andrei Ioan Haneş, un tânăr taragotist din Zlatna uimeşte lumea cu interpretările sale

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Andrei Ioan Haneş, din satul Valea Mică – Zlatna, este considerat un mic maestru, la numai 14 ani. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. În faţa lor se producea o adevărată minune.

Elev în clasa a opta acum, tânărul care acum 2 ani practica fotbalul, a hotărât să renunţe şi să se apuce de muzică. “Tata a cumpărat mai demult 2 fluiere. Mergeam la fotbal şi într-o zi i-am spus tatălui meu: nu mai merg la fotbal, merg să cânt!”, povesteşte Andrei.

Aşa a început totul. Profesorul Gheorghe Bădău i-a testat urechea muzicală şi Andrei şi-a început ucenicia în muzică sub aripa domnului dirijor. În această perioadă a cântat cu Ansamblul folcloric ,,Arieşul,, din Câmpeni, alături de care a participat la numeroase spectacole. În 2016, taragotistul de doar 14 ani a participat la Târgul de pe Muntele Găina împreună cu Căluşarii de la Cib, care au obţinut locul doi în concurs, în mare parte datorită instrumentiştilor care i-au acompaniat.

Şi pentru că talentul trebuie perfecţionat, Andrei repetă foarte mult, minim 2 ore pe zi. “Repetă enorm de mult, a avut zile când a repetat şi 8 ore”, spune mama acestuia.

Să te pregăteşti ca instrumentist nu e uşor, iar suflătorii fac 2 ani de fluier şi abia apoi trec la instrument. Pe note a început să înveţe de la domnul Nițu Selagea pe care l-a considerat ca un bunic, iar dupa moartea acestuia, a început să înveţe în particular alături de Horia Tanislav, profesor de muzică la Zlatna. Mentorul său este Nică Porcar, un vestit taragotist de pe Valea Ampoiului.

La Congresul Spiritualităţii a urcat pe scenă şi a cântat alături de maestrul Dumitru Fărcaş, iar la îndemnul acestuia Andrei va urma cursurile Liceului de muzică de la Cluj din toamnă.

Când şi-au dat seama de înclinaţia pentru taragot a fiului lor, părinţii au înţeles că trebuie să îi cultive acest talent nativ şi să îl ajute să îşi îmbunătăţească abilităţile. “Cred că fiecare om în viaţă are o vocaţie. Nu ne-am aşteptat şi totul ne ia prin surprindere. Ne dăm silinţa să îl susţinem” spune Ionela Haneş, mama lui Andrei.

„Mă bucur că am fost înzestrat cu acest dar de la Dumnezeu. Muzica pentru mine este un mod de a mă relaxa, este o activitate pe care o fac tot timpul cu plăcere. Consider că este un mod prin care orice om își poare exprima stările sufletești. Totodată muzica este țelul meu în viață”, ne-a transmis Andrei.

Zâmbetul de fericire din momentul în care termină de cântat este răspunsul tuturor sacrificiilor pe care băiatul le face pentru a ajunge la un asemenea nivel interpretativ.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/yLgnwCJBtQs”]

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna