zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Unul dintre cei doi bărbați răniți în accidentul de muncă petrecut duminică la o firmă din Zlatna a decedat într-un spital din București

Unul dintre cei doi bărbați răniți în accidentul de muncă petrecut duminică la o firmă din Zlatna a decedat într-un spital din București

Publicat în 31.01.2019 la ora 13:48

Unul dintre cei doi bărbați, care a suferit arsuri chimice cauzate de acidul sulfuric, pe aproximativ 38% din suprafața corpului, a decedat la un spital din București. Bărbatul avea 53 de ani, iar accidentul de muncă s-a produs la o firmă din Zlatna care produce Sulfat de Cupru.

Amintim că cei doi bărbați, unul de 53, iar altul de 29 de ani, au fost răniți după ce suportul unui vas cu soluție de acid sulfuric, suspendat la circa 2 metri înălțime, s-a rupt iar lichidul aflat aproape de fierbere s-a răsturnat.

Cei doi au fost preluați de echipajele medicale și transportați la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde au fost stabilizați, tratați și transferați la spitale din Sibiu și Timișoara.

Bărbatul de 53 de ani, care a fost rănit mai grav, a fost apoi trasferat la un spital din Capitală, însă a pierdut lupta cu viața.

Accidentul de muncă s-a produs duminică în jurul orei 18.00, la o firmă din Zlatna care produce Sulfat de Cupru, după ce suportului unui vas în care se afla soluție de acid sulfuric aflată aproape de fierbere (aproximativ 95 de grade Celsius), s-a rupt iar lichidul s-a vărsat în hală. Cei doi bărbați, aflați mai aproape, au suferit arsuri pe 11% din corp (bărbatul în vârstă de 29de ani) și pe aproximativ 38% din corp (bărbatul în vârstă de 53 de ani).

În hală mai erau prezenți 3 muncitori, dintre care unul a fost stropit cu soluție în zona urechii și a fost tratat la fața locului de echipajul ambulanței, iar ceilalți doi nu au fost afectați.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 462 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.