zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Una dintre cele două foste angajate implicate în delapidarea de la CEC Bank Zlatna, arestată preventiv pentru 30 de zile

Una dintre cele două foste angajate implicate în delapidarea de la CEC Bank Zlatna, arestată preventiv pentru 30 de zile

Publicat în 10.09.2016 la ora 21:08

femei-cec-zlatna-ipj-albaUna dintre cele două foste angajate ale CEC Bank Zlatna, cercetate pentru delapidare și înșelăciune, a fost arestată, astăzi, pentru 30 de zile, după ce ieri a fost reținută, audiată, iar locuința sa percheziționată. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la pronunțare.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatei Meteşan Elena, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie şi până în data de 9 octombrie inclusiv”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul Tribunalului Alba.

Cele două angajate ale CEC Bank Zlatna, cercetate pentru delapidare şi înşelăciune, au fost reţinute, vineri seara, pentru 24 de ore, însă doar una dintre ele a fost arestată. Cealaltă angajată este cercetată în stare de libertate, pe numele său nefiind formulată o propunere de arestare preventivă.

Acestea sunt bănuite că au păgubit 108 clienţi ai CEC Bank, prejudiciul ridicându-se la peste 3,2 milioane de lei, potrivit IPJ Alba. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat vineri patru percheziţii domiciliare în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la locuinţele celor două femei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Acest articol a fost citit de 542 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.