zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Tribunalul Alba i-a condamnat pe autorii omorului femeii de 80 de ani din Zlatna la 13 respectiv 15 ani de închisoare

Tribunalul Alba i-a condamnat pe autorii omorului femeii de 80 de ani din Zlatna la 13 respectiv 15 ani de închisoare

Publicat în 31.07.2013 la ora 16:09

batrana-violata-ucisa-zlatnaTribunalul Alba i-a condamnat pe Stoica Sorin Ioan de 33 de ani și Mierea Raul Grigore de 28 de ani, ambii din Zlatna, la 13 respectiv 15 ani de închisoare pentru omor calificat. Aceștia au fost trimiși în judecată după ce, la începutul lunii iunie, au violat și ucis o bătrână din Zlatna.

Cadavrul femeii în vârstă de 80 de ani a fost descoperit, la data de 2 iunie a.c., de către un nepot care a anunțat poliția.

Potrivit IPJ Alba, “întrucât din primele cercetări desfăşurate de poliţişti s-a constatat pe cadavru urme de violenţă, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din ofițeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, (Serviciile de Investigații Criminale şi Criminalistic) şi ai Poliţiei oraşului Zlatna împreună cu medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Cu ocazia efectuării necropsiei cadavrului s-a stabilit faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi leziuni în zona vulvo-rectală produse în urma unor raporturi sexuale vaginale şi anale.

”În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţişti, la scurt timp de la sesizare s-a reușit identificarea şi reţinerea principalilor suspecţi de comiterea faptei, S. Sorin Ioan, de 33 de ani, din Zlatna şi M. Raul Grigore, de 28 de ani, din Zlatna, ambii cunoscuţi cu antecedente penale. În cursul cercetărilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 01/02.06.2013, după ce au consumat băuturi alcoolice la un local public din Zlatna cei doi suspecţi s-au deplasat la locuinţa victimei şi profitând de faptul că aceasta locuia singură, prin violenţă, au întreţinut raporturi sexuale normale şi anale cu ea, aplicându-i totodată mai multe lovituri care i-au produs leziuni grave care au condus la deces”, au precizat polițiștii.

Sentința pronunțată de magistrații de la Tribunalul Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs care se va judeca la Curtea de apel Alba Iulia.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 378 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.