zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Trei cetăţeni chinezi, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Zlatna, condamnaţi de Tribunalul Alba la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni economice

Trei cetăţeni chinezi, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Zlatna, condamnaţi de Tribunalul Alba la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni economice

Publicat în 16.02.2018 la ora 18:06
Trei cetăţeni chinezi, doi administratori şi un manger al firmei Sen Fu SRL Zlatna, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang au fost trimişi în judecată în martie 2016, iar prima decizie în dosar a fost pronunţată în 12 februarie 2018.
Fiecare dintre cei trei inculpaţi a primit pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pentru evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune. Activitatea infgracţională a administratorilor ssocietăţii comerciale Sen Fu SRL Zlatna a fost documentată de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, stabilindu-se iniţial un prejudiciu produs bugetului de stat în valoare de peste 700.000 de lei.
”Din cercetări a rezultat că în perioada 2007 – 2014, inculpaţii s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor mult diminuate faţă de cele real acordate. Mai mult, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat, sub justificarea că «acesta este prevederea legală».
Tot din cercetările făcute a mai rezultat că, prin faptele lor, cei doi administratori ai societăţii comerciale au cauzat bugetului de stat, un prejudiciu de peste 700.000 lei, reprezentând impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă nedeclarate şi neachitate, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.
Pe lângă condamnare penală, instanţa a mai decis să interzică celor trei cetăţeni chinezi dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (administrator societate comercială în cazul primilor doi inculpaţii şi manager societate comercială în cazul celui de al treilea inculpat), pe o perioadă de 2 ani.
”Constată recuperat prejudiciul în sumă de 742.056 lei cauzat statului. Obligă inculpaţii Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Sen Fu SRL Zlatna, la plata sumei de 604.844 lei în favoarea părţii civile A.N.A.F – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov – A.J.F.P Alba, reprezentând rest accesorii calculate la debitul principal achitat integral. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor prin ordonanţa procurorului din data de 22.06.2015”, se mai susţine în minuta deciziei de la Tribunal. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 307 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.