zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Top 10 contribuabili la bugetul local al orașului Zlatna

Top 10 contribuabili la bugetul local al orașului Zlatna

Publicat în 18.02.2015 la ora 11:00

Potrivit datelor puse la dispoziție de administrația locală Zlatna, anul 2014 s-a încheiat cu un grad de colectare al taxelor și impozitelor de 80,38 la sută, suma încasată la bugetul local fiind de 1.690.943 de lei.

tabel

Mult, puțin, nu suntem în măsură să apreciem, important și fericit este faptul că zlătnenii s-au numărat printre acei locuitori ai județului care au primit ajutor financiar din partea statului, la alocarea bugetară de acest an. Dar acest fapt nu ar trebui să ne surprindă, dat fiind că Hotărârea de Guvern nr. 323/1996, republicată cu modificări ulterioare, privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localități din Munții Apuseni, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, precum și alte taxe s-au redus cu 50 la sută. De aici și imposibilitatea atingerii gradului de colectare care ”i-ar fi scos din cărți” la împărțirea banilor de la bugetul de stat. Astfel, din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit le-a revenit suma de 1.136.000 de lei, iar din TVA, 2.391.000 de lei. Alăturat vă prezentăm un tabel cu primii 10 contribuabili pornind de la cifra pe care au achitat-o la bugetul local Zlatna, prin plata taxelor și impozitelor.
Dacă la sfârșit de an 2014, primarul Silviu Ponoran declara: ”A fost un an și cu bune si cu rele, un an în care am promovat investiții noi, un an în care au stagnat investiții vechi. Sigur că a fost un an pe care eu îl numesc anul zero, pentru că așa consider că din 16 noiembrie, după alegerile noului președinte, România va avea o evoluție normală, ceea ce nu s-a întâmplat până acum”, sfârșitul anului în curs sperăm să îl găsească fără ”rele”, cu investițiile finalizate, iar justificarea banilor primiți să fie vizibilă pentru fiecare locuitor al orașului.

D. M. S.

Acest articol a fost citit de 297 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.