zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Tânăr din Zlatna, judecat în două dosare pentru prejudicii provocate unor societăți comerciale

Tânăr din Zlatna, judecat în două dosare pentru prejudicii provocate unor societăți comerciale

Publicat în 27.12.2017 la ora 22:06

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din oraşul Zlatna a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru complicitate la înșelăciune.

Turic Sergiu Sorin este acuzat că, în cursul anului 2015, împreună cu un alt bărbat, au creat un mecanism infracţional, ce a avut ca finalitate obţinerea de sume ilegale prin inducerea în eroare a unor agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe bursa de transport.

În acest fel, cei doi bărbaţi au creat un prejudiciu de circa 10.000 de euro în dauna mai multor societăţi comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate. În dosarul penal constituit în anul 2015, partenerul de afaceri al lui Turic Sergiu Sorin era cercetat pentru înşelăciune. În final, a fost trimis în judecată doar inculpatul din Zlatna.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 20 decembrie 2017. Bărbatul a mai fost trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane, într-un dosar similar care se află în procedura camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia. Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul bursei de transporturi, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice să fie achitate, conform contractelor încheiate.

Ceilalţi trei inculpaţi sunt David Bogdan Aurelian, Clonţa Cosmin Marius şi Sunzuiană Marius Ovidiu.

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi. Prejudiciul a fost stabilit la circa 200.000 de lei.

Până la pronunțarea unor sentințe definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de 455 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.