zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Tânăr din Feneş, condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru că a bătut cu bestialitate un consătean

Tânăr din Feneş, condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru că a bătut cu bestialitate un consătean

Publicat în 05.11.2016 la ora 11:00

politia_arest_dubaIoan Aron, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Feneș, care a bătut cu bestialitate un consătean în vara acestui an, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și plata de despăgubiri în cuantum de 10.200 de lei. Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Alba și nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei formulată de inculpat, prin apărătorii săi aleşi. Ioan Aron se află în spatele gratiilor din iunie 2016, fiind încarcerat la Penitenciarul Aiud. ”(…) Admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi, în consecinţă, obligă pe inc. Aron Ioan la plata sumei de 3192,59 lei în favoarea părţii civile susmenţionate, reprezentând cheltuieli de spitalizare, precum şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume, calculate din ziua următoare datei de externare, 30.06.2016 – până la achitarea integrală a debitului. (…) admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă T.F. şi, în consecinţă, obligă pe inc. Aron Ioan la plata sumei de 7.055 de lei despăgubiri civile în favoarea acestei părţi civile, din care 7000 de lei daune morale şi 55 de lei daune materiale; respinge restul pretenţiilor civile formulate de partea civilă Turic Florean”, se arată în soluția instanței publicată pe portal.
Potrivit datelor făcute publice de polițiști, la momentul incidentului, ”inculpatul a ajuns din urmă persoana vătămată care părăsise curtea magazinului sătesc „II ACHIM”, a început să-i adreseze injurii, reproşându-i faptul că din cauza acesteia a fost dată afară din serviciu şi apropiindu-se i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu pumnul în zona nasului, după care l-a strâns puternic de gât, victima căzând la pământ, timp în care inculpatul a continuat să-i aplice lovituri cu picioarele în zona coastelor, a urechii drepte şi a mâinii, în timp ce acesta încerca să se apere. În aceste împrejurări victimei i-au fost cauzate echimoze, excoriaţii, perforaţie de timpan, dar şi hematomul laterocervical drept, leziune care a pus în primejdie viaţa victimei şi care s-a produs prin compresiune cu mâna. Victima a intrat în stop cardio-respirator în timp ce se afla la Secţia U.P.U. a Spitalului de Urgenţă Alba Iulia, fiind necesară resuscitarea acesteia”.

I. P.

Acest articol a fost citit de 540 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.