zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Tânăr de 29 de ani din Zlatna condamnat la închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune prin Bursa de transport

Tânăr de 29 de ani din Zlatna condamnat la închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune prin Bursa de transport

Publicat în 07.04.2019 la ora 17:32

Un tânăr din Zlatna, judeţul Alba, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru înşelăciune comisă prin intermediul bursei de transport.

T. Sergiu este acuzat că a creat un mecanism infracţional ce a avut ca finalitate obţinerea de sume ilegale prin inducerea în eroare a unor agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe bursa de transport. În acest fel, inculpatul a creat un prejudiciu de zeci de mii de lei în dauna mai multor societăţi comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate.

”În perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în vederea obţinerii de foloase materiale injuste, inculpatul (în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale) a indus în eroare pe reprezentanţii a 8 societăţi comerciale, determinându-i pe aceştia să încheie şi să execute contracte de transport de lemn de foc paletizat din România în mai multe ţări din Uniunea Europeană, iar ulterior nu a achitat contravaloarea niciunui transport”, se susţine în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată inculpatul.

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat o primă sentinţă în dosar în data de 2 aprilie 2019. Inculpatul a fost condamnat la două pedepse a câte 6 luni fiecare pentru 8 acte materiale de înşelăciune. Prin contopire şi majorare a rezultat decizia finală de 8 luni de închisoae, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniile stabilite de Primăria Zlatna sau de Primăria Alba Iulia , pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

De asemenea, Turic Sergiu Sorin a fost obligat să achite despăgubiri civile reprezentând daune materiale în valoare totală de 35.800 lei şi 2.460 de euro către cele opt societăţi comerciale pe care le-a înşelat. În plus, acesta a mai fost obligat la achitarea sumei de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Acest articol a fost citit de 432 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.