zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Stația de tratare a apelor uzate din Zlatna, aproape de finalizare

Stația de tratare a apelor uzate din Zlatna, aproape de finalizare

Publicat în 27.10.2016 la ora 10:00

statie-tratare-ape-uzate-zlatna-oct-2016Stația de tratare a apelor uzate din Zlatna, ridicată la intrarea în oraș, la ieșire din Pătrângeni pe partea stângă, este aproape de finalizare. Prin Hotărârea nr. 333/2016 a Guvernului României au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare în oraşul Zlatna”.

Investiția ”Stație de epurare a apelor uzate din Zlatna” este cuprinsă și ea în ”Proiectul nr. 2 – Program-pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinți Zlatna şi Copșa Mică”, modificat, la jumătatea acestui an, prin hotărâre de guvern. Finanțator este Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială oraş Zlatna.  Prin investiţia propusă în cadrul proiectului se va realiza în localităţile Zlatna, Galaţi, Feneş, Valea Mică, Pătrângeni, Suseni, Podu lui Paul, Vâltori un sistem de canalizare și de colectare a apelor pluviale. La intrarea în Zlatna este aproape finalizată stația de tratare a apelor. Valoarea totală a investiţiei este de circa 62.497 mii lei. În proiect sunt cuprinse următoarele obiective de realizat: canalizare menajeră: 60.666 metri liniari,  canalizare pluvială – 4.337 metri liniari, 35 de staţii de pompare, o staţie de epurare cu debit maxim de 975 mc/zi. Finanţarea obiectivelor de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Şi stația de tratare a apei potabile din Zlatna va fi reabilitată prin fonduri europene, de Apa CTTA Alba, care a accesat un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în cadrul căruia, în următorii patru ani, sunt propuse lucrări în valoare totală de 114 milioane de euro. Proiectul vizează patru sisteme zonale de alimentare cu apă și șapte aglomerări de apă uzată din județ, iar lucrările principale includ reabilitări de aducțiuni, asigurarea unei calități bune a apei, extinderi și reabilitări de rețele de distribuție, reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare și asigurarea cu stații de epurare. În sistemul zonal de apă Zlatna obiectivul este reabilitarea stației de tratare a apei potabile.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 157 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.