zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Spital de recuperare pentru boli pulmonare la Zlatna

Spital de recuperare pentru boli pulmonare la Zlatna

Publicat în 28.07.2016 la ora 13:37

recuparere-boli-pulmonarePrimăria orașușlui Zlatna, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, intenționează să înființeze un spital de recuperare a pacienților cu boli pulmonare grave, acesta urmând să deservească toată zona Transilvaniei.

Dacă se va obține aprobare de la Ministerul Sănătății, unitatea spitalicească ar urma să funcționeze în sediul fostei exploatări miniere. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat în ședința ordinară a CJ Alba de joi că a vizitat lângă capitala Austriei un astfel de spital.

”Domnul primar Silviu Ponoran dorește să înființeze la Zlatna, un spital de recuperare, pentru boli pulmonare. Ca urmare a acestui fapt am fost o săptămână la un spital de acest gen de lângă Viena. Am văzut despre ce e vorba, considerăm că e nevoie de un astfel de spital și în Alba și în zona aceasta a României. Noi sperăm să aibă succes, în sensul în care Ministerul Sănătății și factorii de decizie să fie de acord, iar apoi să valorificăm spațiile, construcțiile pe care le avem la Zlatna să poată fi finalizată această idee”, a spus Ion Dumitrel.

Administrația locală din Zlatna vizează accesarea de fonduri europene pentru această unitate. Spitalul ar urma să aibă circa 60 de angajați.

Acest articol a fost citit de 246 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *