zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, acuzat de conflict de interese de către ANI

Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, acuzat de conflict de interese de către ANI

Publicat în 18.03.2016 la ora 17:35

silviu-ponoran-mar-2016Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran a fost  acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese administrativ, după ce ar fi semnat acte adiționale la contractele dintre primărie și firma pe care o administrează fiul său.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale de Integritate, în perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiționale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria orașului Zlatna și S.C. SPONI S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate, deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic începând).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

UPDATE: Primarul orașului Zlatna a declarat, pentru ziarulunirea, că a semnat cele două acte adiționale de care este acuzat ”la calup, alături de alte 20 de documente de același fel”, după ce acestea au fost aprobate în Consiliul Local, el fiind împuternicit pentru acest lucru ”prin hotărâre”.

”Când am primit înștiințarea ANI că există elemente de natura conflictului de interese în care aș fi implicat am procedat imediat la verificarea și anularea actelor respective, ele fiind înlocuite cu alte două acte adiționale semnate de viceprimar. Actele respective au fost semnate din neatenție, la calup, alături de alte 20 de documente de același fel, care vizau alte entități sau persoane fizice din oraș. Înainte ca actele respective să fie semnate a fost dată o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat prelungirea mai multor contracte printre care și a celor două. Ulterior nu am făcut decât să procedez la semnarea acestora fără să constat că printre ele se aflau cele două acte adiționale de prelungire a contractelor de închiriere la care e asociat unic și administrator fiul meu. Raportul ANI va fi contestat în instanță. Mai mult, actele respective au prelungit termenul, dar au majorat prețul de închiriere”, a spus Ponoran.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Acest articol a fost citit de 1497 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.