zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Schimb de experiență la Ampoița în domeniul politicilor de tineret între adolescenți din Franța și România

Schimb de experiență la Ampoița în domeniul politicilor de tineret între adolescenți din Franța și România

Publicat în 03.07.2013 la ora 17:48

Un număr de 14 tineri din județul Alba și 14 tineri din cantonul Coutances, Franța, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, se vor întâlni la Ampoița, în județul Alba, în perioada   7 – 14 iulie, în cadrul unui proiect finanțat de Programul Tineret în Acțiune.

intalnire-tineri-ampoitaIntitulat ”CNE Reprezintă!”, proiectul este realizat de Asociația „Alba – Manche Împreună AMI”, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Alba și Office de la Jeunesse du Canton de Coutances din departamentul La Manche, Franța și are ca obiectiv principal schimbul de experiență între tineri din țări și culturi diferite.

Pe parcursul celor 8 zile ale proiectului, vor avea loc numeroase ateliere gândite astfel încât să permită compararea politicilor pentru tineret din cele două țări participante, dar și întâlniri și discuții cu reprezentanți ai instituțiilor din județul Alba responsabile de elaborarea și implementarea politicilor de tineret. Metodele de lucru din cadrul atelierelor vor fi unele nonformale, ce vor face apel la creativitatea fiecărui participant.

Scopul proiectului este să stimuleze spiritul de inițiativă și responsabilitatea tinerilor, făcându-i conștienți de rolul lor social, de potențialul lor de implicare civică în luarea deciziilor la nivelul comunității în care trăiesc. Rezultatul final al proiectului va fi un ghid de bune practici cu privire la metodele de implicare a tinerilor în elaborarea și implementarea politicilor de tineret.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 325 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.