zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Răpuşi de boală, cad pini pe şosea la Tăuţi

Răpuşi de boală, cad pini pe şosea la Tăuţi

Publicat în 18.07.2015 la ora 11:00

paduri-rasinoaseEugen David, din comuna Meteș, sat Tăuți, ne-a adus la cunoștință o situație, spune dumnealui cât se poate de periculoasă și de urgentă în a fi remediată, pe raza localității de reședință.

În fapt, spune sursa noastră, la intrarea în satul Tăuți, pe partea dreaptă există o pădure, în a cărei margine, spre șosea, se află o serie de pini, uscați de ceva ani. Acești copaci au început să se rupă și să cadă pe partea carosabilă, punând în pericol șoferii care tranzitează zona, șoseaua fiind destul de intens circulată. Vădit îngrijorat de eventualele accidente nefericite, omul nostru cere organelor abilitate să toaleteze marginea pădurii, pentru a evita orice eveniment nedorit. Contactat telefonic, primarul comunei Meteș, Traian Nicolae Ursaleș, ne-a declarat următoarele: ”Nu am auzit să cadă vreun pin pe șosea, din cunoștința mea pădurea nu ajunge până în marginea acesteia. Primăria Meteș nu este proprietara acestei păduri, administrarea ei fiind delegată Ocolului Silvic Valea Pianului. În tot cazul, voi lua legătura cu ei pentru a le solicita să verifice starea de fapt a lucrurilor și să intervină dacă este necesar pentru îndreptarea situației. Pinii s-au uscat cam peste tot, nu doar la Tăuți, acum câțiva ani, când au fost atinși de o boală ce nu a putut fi contracarată”.
Acum că informația a ajuns la cine trebuie, spunem noi, sperăm că cititorul nostru din Tăuți va constata cât de curând eliminarea pericolului indicat și că șoferii care circulă pe șoseaua cu pricina nu vor mai fi pândiți de eventualele prăbușiri pe partea carosabilă a pinilor uscați de boală.

D. M. S.

Acest articol a fost citit de 161 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.