zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Proprietarii de terenuri agricole din zona Zlatna terorizați de mistreți. Vineri miting de protest

Proprietarii de terenuri agricole din zona Zlatna terorizați de mistreți. Vineri miting de protest

Publicat în 14.04.2015 la ora 15:23

porcii-mistreti-distrug-terenurile-din-zona-zlatna-apr-2015Deoarece s-au înmulțit peste măsură, porcii mistreți din zona Zlatna distrug, din nou, terenurile agricole. Proprietarii și localnicii anunță vineri, 17 aprilie 2015, între orele 13.00 – 15.00, un miting de protest în fața primăriei la care vor participa circa 100 de persoane din localităţile aparţinătoare primăriei Zlatna – Feneş, Pătrângeni, Vâltori, Izvorul Ampoiului, Valea Dosului.

Protestatarii îşi vor manifesta dezacordul vis-a-vis de lipsa de reacţie a autorităţilor la nenumăratele demersuri făcute în scopul rezolvării problemei „invaziei” porcilor mistreţi.

În opinia celor care au direct de suferit de pe urma acestei adevărate calamităţi – ce s-a abătut asupra lor cu precădere din toamna lui 2014 – e imperios necesar ca instituţiile competente în domeniu, în special ITRSV, să iasă din starea de pasivitate şi să vină la discuţii faţă în faţă (prin reprezentanţii lor) cu delegaţii protestatarilor, fiindcă situaţia e tot mai gravă pe zi ce trece. Între 40%-60% din suprafeţe de fâneţe şi păşune din arealul localităţilor sus-menţionate sunt pur şi simplu calamitate, proprietarii terenurilor neputând interveni cu forţe proprii, întrucât legea protejează mistreţii în detrimentul oamenilor.

Protestatarii solicită să fie convocat la discuţii şi administratorul fondului de vânătoare din Zona Feneş-Vâltori. Ei consideră că acesta e total depăşit de situaţia concretă din teren, dat fiind numărul foarte mare al mistreţilor ce distrug sistematic zi de zi fâneţele şi păşunile proprietarilor, punând în pericol şi integritatea fizică a locuitorilor zonei.

Locuitorii zonei afectate cer inclusiv Guvernului să se implice, prin emiterea unei Ordonanţe de urgenţă, pentru restabilirea comuniunii normale între om şi natură (n.r. – mistreţii), cu atât mai mult cu cât ne aflăm la început de mileniu trei, iar România e membră a Uniunii Europene.

Acest articol a fost citit de 233 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.