zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Primarul Traian Nicolae Ursaleş este hotărât să ducă la bun sfârşit ceea a început

Primarul Traian Nicolae Ursaleş este hotărât să ducă la bun sfârşit ceea a început

Publicat în 28.06.2014 la ora 10:30

Traian Ursales primar MetesReferitor la starea de incompatibilitate din perioada 2008-2013, pe care i-a găsit-o Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, ne-a declarat următoarele:

“În primul rând vreau să explic tuturor cetăţenilor despre ce este vorba, pentru a nu se interpreta că aş fi făcut lucruri grave, motiv pentru care aş începe cu… începutul. În anul 2008, la nici 3 luni de la instalarea mea în funcţia de primar, ţinând cont de faptul că la bază sunt profesor, Consiliul Local Meteş a hotărât că, în conformitate cu Legea administraţiei publice locale, să fiu reprezentantul Consiliului Local Meteş în Consiliul de Administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII Meteş. Hotărârea adoptată în unanimitate de voturi a fost avizată de către secretarul comunei, ba mai mult decât atât nu a fost considerată a fi ilegală de către Instituţia Prefectului Judeţului Alba. Cu toate acestea, în perioada septembrie 2008 – februarie 2011, nu am fost invitat la nicio şedinţă a Consiliului de Administraţie al şcolii, iar în perioada februarie 2011 – februarie 2013, am participat doar la 6 şedinţe ale Consiliului de Administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII Meteş (la care sunt ordonator principal de credite), şedinţe la care nu am fost remunerat cu niciun leu. Datorită faptului că un cetăţean oarecare, pe nume Haneş Vasile (care este reclamagiu de profesie), a reclamat în decembrie 2013 la ANI, faptul că eu aş fi fost în stare de incompatibilitate, a dus la decizia ştiută de toată lumea. Eu aştept să primesc oficial decizia ANI, pentru a o ataca în instanţă, deoarece nu cred că este normal ca proiectele începute în comuna Meteş să fie oprite doar pentru că aşa vrea un oarecare cetăţean. Vreau să spun răspicat tuturor cetăţenilor comunei Meteş că sunt şi rămân acelaşi om onest, corect şi că voi lupta în continuare pentru ca lucrările începute în comună să poată fi  duse la bun sfârşit. Şi vorba unui vechi proverb: «Nu mor caii când vor câiinii»”.
Într-adevăr, merită apreciat tot ceea ce s-a făcut în comuna Meteş în cei 6 ani de mandat ai primarului Traian Nicolae Ursaleş, ţinând cont că în această perioadă s-a schimbat total faţa comunei: circa 15 km de drumuri comunale asfaltate, faţă de 4 km câţi existau înainte; circa 25 km de reţea de apă potabilă, faţă de 0 km înainte; circa 20 km de drumuri comunale pietruite; circa 30 km de drumuri de hotar redeschise; căminele culturale reabilitate, şcolile reabilitate, introducerea serviciului de salubrizare, internet, păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor din comună şi multe altele. Întrebarea este una simplă: Ce vină are primarul Ursaleş că a respectat o HCL, avizată de legalitate de către secretar şi de către Prefectură, fără a avea vreun beneficiu material în urma acestui lucru? Răspunsul este cât se poate de clar: nicio vină, motiv pentru care credem că domnul primar trebuie să meargă mai departe pentru a înfăptui importantele proiecte de dezvoltare economico-socială a comunei Meteş, în aşa fel încât în câţiva ani să devină cu adevărat o comună europeană.

Acest articol a fost citit de 357 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.