zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Primarul comunei Meteş îi cere Guvernului să aibă mai multă grijă de agricultură şi de ţăranul român

Primarul comunei Meteş îi cere Guvernului să aibă mai multă grijă de agricultură şi de ţăranul român

Publicat în 23.12.2015 la ora 11:00

ursalesPrimarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, face un apel către Guvernul României să susţină agricultura ţării prin măsuri care să îmbunătăţească viaţa agricultorilor, prin eliminarea intermediarilor, astfel încât ţăranul român să-şi poată vinde produsele la un preţ corect şi echitabil.

Iată declaraţia unui primar, cu doctorat, care a plecat de jos şi nu uită de unde a plecat. „Este inadmisibil să aduci carne şi lapte din Uniunea Europeană, iar ţăranii români să fie obligaţi să-şi vândă porcii cu doar 5 lei/kilogram, sau laptele cu 70 – 80 de bani/litru. Vă spun acest lucru în calitate de om care de mic am crescut şi cresc animale, şi ştiu cât de greu este să creşti un porc de 150 de kg, pe care apoi să-l dai cu doar… 700 de lei. Cum este posibil ca, în marile magazine, carnea de porc să fie 20 – 30 lei/kilogramul, iar laptele este 3 lei/litru, şi asta după ce a mai fost şi degresat de smântână?! Acest lucru este o bătaie de joc la adresa agricultorilor români, care întotdeaua au fost sau au reprezentat “talpa” ţării. În ceea ce priveşte plata subvenţiilor, acestea vin diminuate şi cu întârziere, ceea ce duce la lichidarea agriculturii româneşti, precum şi la pierderea identităţii noastre naţionale. Dragi guvernanţi, vă rog aplecaţi urechea şi la nevoile ţăranilor, şi nu mai ascultaţi tot ce spune Uniunea Europeană, că nu întotdeauna ne vrea binele”.

T. M.

Acest articol a fost citit de 18 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.