zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria Zlatna reia cu finanţare proprie lucrările de reabilitare a casei de cultură

Primăria Zlatna reia cu finanţare proprie lucrările de reabilitare a casei de cultură

Publicat în 06.06.2014 la ora 12:00

casa-cultura-zlatnaConsilierii locali din Zlatna au aprobat în ultima lor şedinţă alocarea sumei de 917.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare  a casei de cultură din oraş.

Lucrările s-au desfăşurat cu sincope, după ce o firmă care a câştigat în 2011 licitaţia nu şi-a respectat contractul, iar primăria a fost nevoită să-l rezilieze şi să lanseze din nou proiectul în licitaţie publică.  Cei 1,91 milioane de lei câştigaţi de Primăria Zlatna pe un proiect depus la  MEC – Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale pentru reabilitarea casei de cultură au fost rataţi prin neonorarea termenelor. Casa de Cultură “Avram Iancu”  Zlatna a fost amplasată într-o clădire de patrimoniu – Conacul Kendeffi – Hortvath, a cărui piatră de temelie s-a pus la sfârşitul secolului al XVIII-lea, conac ce ulterior a fost refăcut de demnitarul maghiar Lukacs Bella.
În cadrul aceleiaşi şedinţe de consiliu a fost alocată şi suma de 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a căminului cultural din Valea Mică – Zlatna. Pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a căminului cultural din Feneş nu a mai fost alocată, deocamdată, nicio sumă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 504 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.