zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria Zlatna încearcă să reabiliteze Școala Gimnazială ”Avram lancu” cu bani europeni

Primăria Zlatna încearcă să reabiliteze Școala Gimnazială ”Avram lancu” cu bani europeni

Publicat în 20.08.2017 la ora 10:30

Primăria Zlatna intenționează să depună o cerere de finanţare pentru proiectul ”Reabilitare şi modernizare şcoală gimnazială Avram lancu”.

Cererea va fi depusă prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii 10.1 – Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv Specific -10.2 Creşterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii. Pentru îndeplinirea obiectivului propus, a fost realizată documentaţia completă D.A.L.I. (Studiul de Fezabilitate, Audit Energetic, Expertiză tehnică) de către S.C. Cubicon Invest S.R.L. Prin hotărâre de consiliu local au fost aprobați și indicatorii tehnico – economici propuşi în D.A.L.I. Suprafaţa de teren pe care se va interveni este de 5.147 mp, din care suprafaţă construită – 1.230,05 mp. Regimul de înălţime al corpului C1 este parter + 2 etaje, iar corpul C2 de școală are doar parter. Se propune ca terenurile de sport în incintă să fie de 1.753,90 mp, spaţiile verzi amenajate – 1.370,90 mp și alei, trotuare – 323,15 mp. Vor fi amenajate două săli de clasă pentru copii de clasa 0, cu grup sanitar propriu adecvat vârstei. Vor fi amenajate câte două săli de clasă per nivel de şcolarizare, respectiv 16 săli de clasă cu grupuri sanitare grupate şi diferenţiate pe sexe, inclusiv un grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi motorii. Va fi dotată o sală pentru copii cu nevoi speciale. Școala va avea laboratoare renovate de fizică-chimie, sală calculatoare, sală CDI. Pentru cadrele didactice vor fi amenajate: sală profesorală, sală cataloage, birou director, grup sanitar cadre didactice, depozit de carte cu arhivă. Va fi conturat și un cabinet medical cu sală de aşteptare, cabinet logoped și un cabinet consiliere cu sală de aşteptare. Sala de mese va fi în sistem ”catering”. Școala va fi prevăzută cu un ascensor pentru 8 persoane.
Valoarea totală netă a investiției reprezintă 9.027.396 de lei, din care construcțiile și montajul reprezintă suma de 6.724.310 de lei. Durata totală de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 67 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.