zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria Zlatna cumpără teren pentru amenajarea ambientală a Căminului Cultural Feneș

Primăria Zlatna cumpără teren pentru amenajarea ambientală a Căminului Cultural Feneș

Publicat în 24.11.2017 la ora 10:00

Consilierii locali din Zlatna au aprobat în ultima lor ședință proiectul de hotărâre privind achiziționarea a 444 mp de teren din preajma Căminului Cultural din Feneș pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a zonei.

Căminul din Feneș a fost inaugurat în vara anului 2016. Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea așezământului cultural din sat Feneș, oraș Zlatna” a făcut parte din lotul 4 al lucrărilor licitate de Compania Naţională de Investiţii, investiție estimată la 24.000 de lei. Obiectivul a făcut parte din Programul prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu existau asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban. A fost refăcută tâmplăria, zidăria, acoperișul iar în fața căminului a fost amenajat un parc și o parcare cu dale și cu felinare de epocă. Terenul aferent a fost amenajat doar parţial – porţiunea aflată în proprietatea publică a UAT – oraş Zlatna. Cealaltă parte din acest teren nu a putut fi inclusă în proiect din cauză că aparţine unor persoane fizice și zona a rămas neamenajată.

Proprietarii şi-au exprimat recent intenţia de vânzare, după ce şi-au reglementat situaţia juridică a proprietăţii. În vederea amenajării întregii zone din faţa Căminului Cultural din satul Feneş, se impune achiziţionarea terenului, în suprafaţă de 444 mp.

Aleșii locali au aprobat cumpărarea, în Domeniul Privat al Oraşului Zlatna, a terenului înscris în C.F. – 74849 – Zlatna, nr. top. 2/1/1, în suprafaţă de 444 mp (suprafaţă reală 451 mp), de la proprietarii tabulari Laslău Sofia Asinefta şi Laslău Ion, în vederea finalizării acţiunilor de amenajare a terenului aferent Căminului Cultural şi Blocului de locuit din satul Feneş. S-a aprobat și efectuarea unui raport de evaluare actualizat al proprietăţii imobiliare, în vederea stabilirii corecte a preţului de cumpărare, preţ care se va aproba tot prin hotărâre a Consiliului Local.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 217 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.