zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria Zlatna a delegat serviciul public de salubritate al orașului. Contractul a fost obținut de o firmă din județul Mureș la valoarea de 408.600 lei

Primăria Zlatna a delegat serviciul public de salubritate al orașului. Contractul a fost obținut de o firmă din județul Mureș la valoarea de 408.600 lei

Publicat în 15.03.2019 la ora 10:00

Primăria Zlatna a finalizat procedura publică și a delegat serviciul de salubritate al orașului. Contractul a fost obținut de către operatorul A&B Salubris SRL cu o ofertă în valoare de 408.600 lei.

Firma își are sediul social în localitatea Pietriș, județul Mureș și a fost singurul ofertant la procedura de achiziție publică organizată de primărie. Noul operator va desfăşura activităţile de precolectare, colectare şi transport a deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, în aria administrativă a oraşului.

Deşeurile colectate de pe raza orașului se vor sorta la staţia de sortare din satul Valea Mică, în timp ce fracţia neutilizată va fi transportată la un depozit care ar urma să fie identificat de către primărie. Durata pentru care s-a concesionat serviciul public de salubrizare este de 18 luni de la data semnării contractului de achiziţie publică, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părţilor. Serviciul public de salubrizare al Oraşului Zlatna, va cuprinde următoarele activităţi: precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor orășenesti, inclusiv ale deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, respectiv sortarea deşeurilor orășenești.

În situaţia în care se va modifica structura şi întinderea bunurilor ce fac obiectul procedurii, acestea vor face obiectul unor acte adiţionale la contractul de servicii, încheiate în aceleaşi condiţii ca şi actul iniţial. Operatorul va încheia încheia contracte individuale cu fiecare persoană fizică, respectiv persoană juridică. Cheltuielile cu instituţiile administraţiei publice locale vor fi suportate de la bugetul local.

Valoarea redevenţei care va reveni administraţiei locale va fi de minimum 5% din veniturile lunare al concesionarului, fără TVA. Criteriul de atribuire a licitaţiei este preţul ofertei (80%), respectiv nivelul redevenţei (20%). Contractul ar urma să fie rezilat de drept în momentul în care va intra în vigoare serviciul judeţean gestionat de Asociaţia ”Salubris Alba”. Cel puţin în cazul zonei 3 a judeţului Alba din care face parte şi oraşul Zlatna, procedura va mai dura cel puţin 1 an. Asociaţia ”Salubris Alba” nu a publicat încă documentaţia de concesionare a serviciului pentru această zonă, mai fiind necesare actualizări ale documentelor necesare cu modificările legislative nou apărute.

Acest articol a fost citit de 301 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.