zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Primăria orașului Zlatna este în căutarea unui operator de salubritate care să colecteze şi să transporte deşeurile la o groapă de gunoi autorizată

Primăria orașului Zlatna este în căutarea unui operator de salubritate care să colecteze şi să transporte deşeurile la o groapă de gunoi autorizată

Publicat în 31.01.2019 la ora 12:19

Primăria Zlatna a publicat pe SEAP documentaţia privind delegarea gestiunii serviciului de salubritate. Viitorul operator va desfăşura activităţile de precolectare, colectare şi transport a deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, în aria administrativă a oraşului.

Potrivit caietului de sarcini, numărul mediu de locuitori din Zlatna este de 7.949, din care 4.289 locuiesc în mediul urban, iar 3.660 locuiesc în satele aparţinătoare. Numărul mediu de locuitori la care se face raportarea veniturilor este de 3.200. Deşeurilor se vor sorta la staţia de sortare din satul Valea Mică, în timp ce fracţia neutilizată va fi transportată la un depozit care ar urma să fie identificat de către primărie.

Durata pentru care se va concesiona serviciul public de salubrizare este de 18 luni de la data semnării contractului de achiziţie publică, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părţilor. Documentaţia a fost publicată în 21 ianuarie 2019, viitorul contract având o valoare estimată de 790.218 lei.

Prin caietul de sarcini au fost stabilite şi tarifele maxime ce vor putea fi ofertate pentru prestarea serviciului. Tariful maxim de colectare şi transport pentru persoane fizice şi asociaţii de propretari va fi de 79,33 lei fără TVA/mc/lună. Numărul mediu de persoane la care se raportează stabilirea tarifului este de 3.200 cu o normă de consum de 0,09mc/persoană/lună. Un preţ maxim pentru o persoană/lună ar fi, îna ceste condiţii de 7,1 lei, fără TVA. Tariful maxim pentru agenţi economici şi instituţii publice a fost stabilit la valoarea de 110 lei fără TVA/mc/lună. De asemenea, tariful de sortare a deşeurilor este estimat la maximul de 12,54 lei, fără TVA/tonă.

Valoarea redevenţei care va reveni administraţiei locale va fi de minimum 5% din veniturile lunare al concesionarului, fără TVA. Criteriul de atribuire a licitaţiei este preţul ofertei (80%), respectiv nivelul redevenţei (20%). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 februarie 2019. Contractul ar urma să fie rezilat de drept în momentul în care va intra în vigoare serviciul judeţean gestionat de Asociaţia ”Salubris Alba”. Cel puţin în cazul zonei 3 a judeţului Alba din care face parte şi oraşul Zlatna, procedura va mai dura cel puţin 1 an. Asociaţia ”Salubris Alba” nu a publicat încă documentaţia de concesionare a serviciului pentru această zonă, mai fiind necesare actualizări ale documentelor necesare cu modificările legislative nou apărute.

Acest articol a fost citit de 245 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.