zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Potrivit primarului Traian Nicolae Ursaleş, cetăţenii comunei Meteş vor plăti cea mai mică taxă de salubritate din judeţ

Potrivit primarului Traian Nicolae Ursaleş, cetăţenii comunei Meteş vor plăti cea mai mică taxă de salubritate din judeţ

Publicat în 27.10.2015 la ora 11:00

ursalesFaptul că de ceva timp a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, din Alba Iulia, iar toţi operatorii de salubritate sunt obligaţi să transporte resturile menajere în localitatea Cristian, din judeţul Sibiu, a dus la o creştere exagerată a taxei de salubritate, ajungând la peste 10 lei în majoritatea localităţilor județului.

Primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, împreună cu întreg Consiliul Local Meteş, au găsit o soluţie inedită, dar, spune edilul şef, bună pentru cetăţenii comunei, motiv pentru care s-a hotărât ca fiecare locuitor al acesteia să plătească o taxă specială de salubritate de doar 5,8 lei/persoană/ lună, bani care vor fi achitaţi la casieria Primăriei Meteş. Primarul îi anunţă astfel pe toţi cetăţenii comunei că persoanele cu unele probleme sociale (familii cu un venit mai mic de 150 de lei/ membru de familie) pot depune, până în 15 noiembrie 2015, o cerere (însoţită de documente justificative: fluturaş de salariu, cupon de pensie etc.) pentru scutirea totală sau parţială de această taxă de salubritate. De asemenea, cetăţenii comunei Meteş care au reşedinţa în altă localitate şi vor să fie scutiţi de această taxă sunt obligaţi ca până la 15 noiembrie 2015 să aducă dovada că plătesc taxa de salubritate în localitatea unde îşi au reşedinţa.
Aşa după cum ne-a declarat primarul Ursaleş, toate aceste cereri de scutire vor fi analizate în Consiliul Local al comunei Meteş, iar orice cerere înregistrată la primărie, după data de 15 noiembrie 2015, nu se mai ia în considerare. Legat de toate aceste aspecte, primarul a ţinut să mai precizeze următoarele: „Din cauza faptului că toţi operatorii care prestează servicii de salubritate în judeţul Alba au crescut nejustificat preţul pentru colectarea resturilor menajere, SC Financiar Urban SRL a propus un tarif de 14,8 lei/ lună pentru cei 890 de cetăţeni care aveau contract de salubritate cu firma, ceea ce era exagerat. Mai mult decât atât, era incorect ca unii să plătească 14,8 lei/ lună, iar alţi cetăţeni să refuze încheierea unui contract de salubritate, motiv pentru care, ţinând cont că legea ne permite, am hotărât, în Consiliul Local Meteş, să fie introdusă o taxă specială de salubritate pe care să o plătească toată lumea, şi astfel s-a ajuns la o taxă de doar 5,8 lei/ lună/ persoană. Ştiu că acest lucru îi nemulţumeşte pe unii, dar vă spun sincer că atât eu, cât şi consiliul local am fost puşi între ciocan şi nicovală, şi astfel am ales soluţia cea mai puţin proastă. Eu sper că, în cele din urmă, toţi cetăţenii comunei Meteş vor înţelege faptul că serviciul de salubritate este OBLIGATORIU conform legii, dar  şi absolut necesar”.
Sperăm şi noi că taxa stabilită de Consiliul Local Meteş va fi în cele din urmă mulţumitoare pentru toţi locuitorii comunei, mai ales că, aşa după cum ne-a declarat primarul Ursaleş, va fi cea mai mică dintre toate cele ce se plătesc în celelalte localităţi ale judeţului Alba. Sau vor fi şi contestatari?! Vom vedea şi afla în lunile viitoare.
Tinu MATEŞ

Acest articol a fost citit de 32 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.