Rămâi conectat

Știri din zonă

Potrivit primarului Traian Nicolae Ursaleş, cetăţenii comunei Meteş vor plăti cea mai mică taxă de salubritate din judeţ

Redacția zlatnainfo.ro

Publicat

în

ursalesFaptul că de ceva timp a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, din Alba Iulia, iar toţi operatorii de salubritate sunt obligaţi să transporte resturile menajere în localitatea Cristian, din judeţul Sibiu, a dus la o creştere exagerată a taxei de salubritate, ajungând la peste 10 lei în majoritatea localităţilor județului.

Primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, împreună cu întreg Consiliul Local Meteş, au găsit o soluţie inedită, dar, spune edilul şef, bună pentru cetăţenii comunei, motiv pentru care s-a hotărât ca fiecare locuitor al acesteia să plătească o taxă specială de salubritate de doar 5,8 lei/persoană/ lună, bani care vor fi achitaţi la casieria Primăriei Meteş. Primarul îi anunţă astfel pe toţi cetăţenii comunei că persoanele cu unele probleme sociale (familii cu un venit mai mic de 150 de lei/ membru de familie) pot depune, până în 15 noiembrie 2015, o cerere (însoţită de documente justificative: fluturaş de salariu, cupon de pensie etc.) pentru scutirea totală sau parţială de această taxă de salubritate. De asemenea, cetăţenii comunei Meteş care au reşedinţa în altă localitate şi vor să fie scutiţi de această taxă sunt obligaţi ca până la 15 noiembrie 2015 să aducă dovada că plătesc taxa de salubritate în localitatea unde îşi au reşedinţa.
Aşa după cum ne-a declarat primarul Ursaleş, toate aceste cereri de scutire vor fi analizate în Consiliul Local al comunei Meteş, iar orice cerere înregistrată la primărie, după data de 15 noiembrie 2015, nu se mai ia în considerare. Legat de toate aceste aspecte, primarul a ţinut să mai precizeze următoarele: „Din cauza faptului că toţi operatorii care prestează servicii de salubritate în judeţul Alba au crescut nejustificat preţul pentru colectarea resturilor menajere, SC Financiar Urban SRL a propus un tarif de 14,8 lei/ lună pentru cei 890 de cetăţeni care aveau contract de salubritate cu firma, ceea ce era exagerat. Mai mult decât atât, era incorect ca unii să plătească 14,8 lei/ lună, iar alţi cetăţeni să refuze încheierea unui contract de salubritate, motiv pentru care, ţinând cont că legea ne permite, am hotărât, în Consiliul Local Meteş, să fie introdusă o taxă specială de salubritate pe care să o plătească toată lumea, şi astfel s-a ajuns la o taxă de doar 5,8 lei/ lună/ persoană. Ştiu că acest lucru îi nemulţumeşte pe unii, dar vă spun sincer că atât eu, cât şi consiliul local am fost puşi între ciocan şi nicovală, şi astfel am ales soluţia cea mai puţin proastă. Eu sper că, în cele din urmă, toţi cetăţenii comunei Meteş vor înţelege faptul că serviciul de salubritate este OBLIGATORIU conform legii, dar  şi absolut necesar”.
Sperăm şi noi că taxa stabilită de Consiliul Local Meteş va fi în cele din urmă mulţumitoare pentru toţi locuitorii comunei, mai ales că, aşa după cum ne-a declarat primarul Ursaleş, va fi cea mai mică dintre toate cele ce se plătesc în celelalte localităţi ale judeţului Alba. Sau vor fi şi contestatari?! Vom vedea şi afla în lunile viitoare.
Tinu MATEŞ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Un bărbat de 41 de ani din Almașu Mare a ajuns la spital, după ce s-a izbit cu autoturismul de un gard din beton, pe DJ 705

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Marți, 20 februarie 2024, în jurul orei 14.00, un bărbat de 41 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 705, pe raza localității Almașu Mare, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu stâlpul din beton al unui gard.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Paraclisul Maicii Domnului a reunit în rugăciune, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tăuți, peste 250 de tineri și credincioși de toate vârstele

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Duminică, 18 februarie 2024, a fost organizat un moment de rugăciune și comuniune cu totul deosebit, dedicat Maicii Domnului. Evenimentul s-a desfășurat la orele serii, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tăuți. Slujba a reunit prezența a peste 250 de tineri și credincioși de toate vârstele din cele șase parohii ale comunei Meteș.

Seara de rugăciune a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, la lumina lumânării, într-un sobor de șapte preoți, condus de părintele Teofil Grigore Slevaș, protopop al Alba Iuliei. În cadrul slujbei, părintele paroh Mihai Ursu a rostit un cuvânt de învățătură. Răspunsurile la strană au fost oferite de voluntarii Asociației Emanoil, alături de familiile și prietenii lor.

La finalul momentului de rugăciune, toți cei prezenți au luat parte la o agapă bogată, reprezentând rodul conlucrării credincioșilor din comună. Această seară a fost posibilă datorită frumoasei colaborări dintre parohiile din comuna Meteș, Primăria Meteș și Școala Gimnazială Meteș, care lucrează la „unison” pentru bunăstarea și mântuirea credincioșilor.

Pr. Teofil Mihail Slevaș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 50 de ani din Poiana Ampoiului a DECEDAT, după ce s-ar fi accidentat din greșeală cu o drujba

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Un bărbat de 50 de ani din comuna Meteș a decedat, vineri după-masa, după ce s-a accidentat din greșeală cu drujba în timp ce toaleta arbori.

Potrivit IPJ Alba, în această după amiază, un bărbat de 50 de ani, din comuna Meteș, în timp ce toaleta arbori, pe un teren din localitatea Poiana Ampoiului, folosind o drujbă, s-ar fi autoaccidentat , suferind o plagă în zona femurală.

Din păcate, în urma accidentului, bărbatul a decedat.

Cadavrul va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei mortii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna