zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Persoanele care au locuit în Zlatna cel puțin 30 de ani ar putea să se pensioneze anticipat

Persoanele care au locuit în Zlatna cel puțin 30 de ani ar putea să se pensioneze anticipat

Publicat în 23.05.2017 la ora 20:55

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, între care și orașul Zlatna, ar putea să se pensioneze mai anticipat, fără penalizări, după ce deputați au adoptat un proiect de lege în acest sens. Legea va produce efecte după ce va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat marți, 23 mai, proiectul de lege pentru modificarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit legii, „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).”

Proiectul de lege a fost propus de deputatul PNL Gigel Ştirbu și senatorul PSD Paul Stănescu.

Acest articol a fost citit de 839 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.