zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Pentru că nu poate spune nimic concret despre propria activitate, Dan Coriolan Simedru îşi face „nume” aberând

Pentru că nu poate spune nimic concret despre propria activitate, Dan Coriolan Simedru îşi face „nume” aberând

Publicat în 27.01.2014 la ora 10:00

Alin CucuiSupărare mare, asta i-a produs domnului deputat PNL pe Colegiul Cugir – Zlatna, Dan Coriolan Simedru, interpelarea pe care i-am adresat-o în legătură cu promisiunea neonorată privind reînfiinţarea spitalului orăşenesc din Zlatna.

Domnul deputat a strâns voturi şi cu această promisiune, alegându-se deputat. Ce a făcut de atunci pentru colegiul în care cetăţenii şi-au pus speranţele într-însul? Singur recunoaşte într-o declaraţie publicată în media locală la mijlocul lunii noiembrie 2013: „Nu pot spune nişte lucruri concrete.” Şi mai precis, despre Zlatna: „În ce priveşte Zlatna, din păcate, căutăm soluţii, nu avem”. Speranţe şi promisiuni, doar atât are în tolbă domnul deputat Dan Coriolan Simedru pentru alegătorii săi. Pentru că faptele nu pot vorbi pentru dânsul, o face chiar el fără a avea măcar curajul să-şi asume replica plină de neadevăruri cu care-mi răspunde. În locul lui semnează Adrian Simion, un tânăr lup penelist în căutarea afirmării.
Deturnarea atenţiei de la subiectul iniţial este o tehnică pe care manipulatorii PNL ai opiniei publice se bazează. Pentru că nu pot spune lucruri concrete despre activitatea domnului deputat, creatorii replicii se leagă penibil, jenant şi inelegant pentru ei de numele meu, plângându-se de „Cucuiele pedeliste” pe care USL le-a încasat şi scuzându-şi impotenţa politică şi administrativă prin „greaua” moştenire primită de la PDL. Fac asta de doi ani şi nu observă că nimeni nu-i mai crede, că oamenii se dezmeticesc şi văd care este adevărul: guvernarea USL nu le-a adus nimic bun. Minciunile au picioare scurte şi aşa are şi minciuna strecurată în replica adresată mie, cum că banii cu care CJ Alba a finanţat lucrările de modernizare şi de achiziţie de aparatură modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba ar veni de la guvern. Nimic mai fals. Guvernul nu alocă judeţului Alba alţi bani decât cei care vin prin lege, din taxele şi impozitele plătite de firme, din taxa pe valoare adăugată plătită de locuitorii judeţului şi de agenţii economici de câte ori fac vreo tranzacţie. Domnul deputat Dan Coriolan Simedru fie nu ştie acest lucru – şi asta este grav, fie ştie şi minte, iar asta este şi mai grav. Ca să rămân în domeniul Sănătăţii, îi spun domnului Simedru că nici el, nici vreun alt USL-ist din judeţ nu a avut nimic de-a face cu deschiderea unui centru de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş. Aşa cum arată adresa Ministerului Sănătăţii, decizia s-a luat ca urmare a solicitării Consiliului Judeţean Alba (unde domnul Dan Coriolan Simedru nu are nicio influenţă) şi a notei de fundamentare a conducerii spitalului (unde, din nou, domnul deputat Dan Coriolan Simedru nu are nicio treabă). Fac această precizare pentru că nu vreau să ne trezim că o să-şi asume vreun USL-ist local această faptă.
Pentru că domnul Simedru nu are nimic a spune, dar îşi caută aliaţi, mă atacă pe tema generală a accesului la auto­stradă la Cugir. Nu eu am făcut proiectul pentru autostradă şi nici nu l-am atacat pe el sau pe domnul Teodor Atanasiu pe această temă, ridiculizându-i acestuia din urmă intervenţia pentru construirea acestui acces, aşa cum insinuează şerpeşte manipulatorii PNL menţionaţi mai sus. Dacă a intervenit domnul Atanasiu bine a făcut, dacă reuşeşte, îl voi felicita.
Dar despre cât de apreciat este domnul deputat de alegătorii săi ne-am putut da seama şi din Topul Aleşilor Locali publicat în ziarul Unirea în urmă cu câteva zile, top în care domnul deputat Dan Coriolan Simedru a primit… un singur vot!
Nu pot să închei înainte de a-l asigura pe domnul Dan Coriolan Simedru şi pe toţi useliştii că până acum „cucuiele pedeliste” au fost cum au fost, ele se vor înmulţi în ritm accelerat pe măsură ce percepţia populaţiei asupra USL se schimbă în faţa incompetenţei şi lăcomiei de care dau dovadă.

Alin CUCUI,
vicepreşedinte al PDL Alba

Acest articol a fost citit de 446 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.