zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Odată cu venirea primăverii, au reînceput lucrările de alimentare cu apă în comuna Bucium

Odată cu venirea primăverii, au reînceput lucrările de alimentare cu apă în comuna Bucium

Publicat în 22.03.2019 la ora 12:00

În această lună a reînceput execuția lucrărilor incluse în proiectul „Captare și extindere rețea de apă în comuna Bucium”, după ce în toamnă a fost introdusă conducta de alimentare cu apă pe lungimea de 3 km, ne-a declarat primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

Lucrările sunt executate de o firmă din județul Hunedoara, care a câștigat licitația electronică organizată în acest sens, execuția lucrărilor urmând să fie finalizată în termen de 36 de luni de la data semnării contractului. Primarul Cornel Napău a precizat că în numai două săptămâni s-a avansat cu aproximativ 0,5 km de conducte, în proiect fiind incluse satele Gura Izbitei, Cerbu, Valea Cerbului, Ferești, Bucium-sat, Coleșeni, Bucium, Valea Abruzel. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II, valoarea contractului fiind de 3.401.763,27 de lei.

Pentru realizarea sistemului centralizat de alimentare cu apă, s-au propus următoarele: obiectul I: rezervor de apă în satul Valea Negrilesii; rezervor de înmagazinare apă 100 mc amplasat în incinta gospodăriei de apă existente, obiectul II: captare izvor: cameră captare izvor din beton monolit, obiectul III: conductă de aducțiune în lungime de 130 m, rezervorul de înmagazinare apă de 60 mc, stație de clorinare a apei, container monobloc gata echipat pentru amplasare stație de clorinare; obiectul IV: rețelele de distribuție a apei, în lungime totală de 11,5 km, țeavă racord hidranți – 60 m, țeavă distribuție: 180 m; racordare la rețea: 3,7 km; 300 de branșamente în lungime totală de 3 km, 4 stații de ridicare a presiunii, 62 de cămine de vane, 20 de hidranţi de incendiu exteriori supraterani, 18 subtraversări prin foraj orizontal în lungime totală de 149 m, 14 foraje țeavă protectie în lungime de 113 m și alte 4 foraje de 36 m și 14 subtraversări a DJ 107I.

La acestea se adaugă lucrări pentru consolidare, pentru amenajare și pentru refacerea sistemului rutier afectat. Comuna Bucium dispune în prezent de o reţea de distribuţie a apei potabile care alimentează toate satele de la Valea Negrilesei, unde există o captare și un rezervor de înmagazinare cu capacitatea de 100 mc, până la intersecția drumului județean DJ 107I cu drumul comunal DC117 – Valea Șesii. Noua instalaţie va asigura debitul necesar atât pentru nevoile populatiei, cât și pentru stingerea unui eventual incendiu, prin hidranţii exteriori montaţi pe reţeaua de distribuţie a apei.

Acest articol a fost citit de 60 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.