zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Noroiul din Tăuţi și Meteş va deveni istorie

Noroiul din Tăuţi și Meteş va deveni istorie

Publicat în 03.02.2015 la ora 11:00

noroiAm primit zilele acestea o serie de poze de la un cititor, exasperat de noroaiele din Tăuți, comuna Meteș, împreună cu o serie de rânduri în care își varsă of-ul cu privire la starea drumurilor, la lipsa apei potabile, de gaz nepunându-se problema.

Se întreabă omul nostru până când vor merge la înmormântări cu tractorul, și pe când vor putea copiii juca fotbal în curtea școlii.

Totuși, potrivit primarului comunei Meteș, Traian Nicolae Ursaleș, toate aceste probleme de care este și el conștient, vor deveni istorie începând cu acest an. Edilul are în vedere asfaltarea a circa 2 kilometri de drum comunal în centrul satului Tăuți, lucrări ce vor demara de îndată ce Consiliul Județean Alba și SC Apa CTTA vor finaliza lucrările de introducere a apei potabile în același sat. De altfel, conform aceleiași surse,  în anul 2014, au fost asfaltați circa 6,5 kilometri de drumuri comunale, în Presaca Ampoiului, Poiana Ampoiului și Văleni și de asemenea s-au deschis nu mai puțin de 10 kilometri de drumuri vicinale, cu ajutorul buldozerului, în Poiana Ampoiului și Lunca Meteșului. Așadar, lucrurile se mișcă în direcția dorită la Meteș, în mod evident lucrările nu puteau începe în toate satele aparținătoare deodată, doar dacă îi cădea primarului un sac de bani din cer și poate nici atunci, dat fiind faptul că în unele zone, cum este și cazul satului Tăuți, ar fi fost păcat să asfaltezi pentru ca apoi să spargi covorul asfaltic, și așa costisitor, pentru a introduce o altă utilitate necesară cetățenilor și anume apa.

În ceea ce privește școala din Tăuți, Traian Niculae Ursaleș ne-a declarat: ”Nu pot să promit astăzi că vom amenaja anul acesta un teren de fotbal în curtea școlii din Tăuți, aici prioritară este achiziția unei noi centrale termice, care a cedat din cauza proastei gestiuni a conducerii școlii. Spun acest lucru pentru că același tip de instalație de încălzire a fost montată și la Meteș, la Ampoița și Presaca Ampoiului, unde funcționează cu succes în continuare, numai cea din Tăuți mai este bună doar de fier vechi.”
Răbdare așadar, dragi tăuțeni, încet dar sigur vor ajunge și la poarta dumneavoastră atât apa, cât și asfaltul.

D. M. S.

Acest articol a fost citit de 267 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.