zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Lucrările la Căminul Cultural Feneş continuă în ritm alert

Lucrările la Căminul Cultural Feneş continuă în ritm alert

Publicat în 22.05.2015 la ora 11:30

CAMIN CULTURALLucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Feneș continuă în ritm alert după ce suma necesară investiției a fost alocată integral de Compania Națională de Investiții, spune primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea așezământului cultural din sat Feneș, oraș Zlatna” face parte din lotul 4 al lucrărilor licitate de CNI, investiție estimată la 24.000 de lei. Obiectivul face parte din Programul prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban.

Tot prin CNI au fost alocați, la finele lui 2014, bani pentru reabilitarea sau finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru douăzeci și patru de cămine culturale din comune ale județului Alba, plus Casa de Cultură din Zlatna. Din județul Alba, comuna Ciugud a câștigat 4 proiecte de reabilitare a căminelor culturale în: Hăpria, Şeuşa, Teleac și Limba. Comuna Bucium a fost selectată în proiecte pentru modernizarea așezămintelor culturale din Muntari, Cerbu, Poieni şi Izbita. Tot prin acest program vor fi reabilitate căminele culturale din Ciuruleasa, Daia Română, comuna Horea – sat Dârlești, Scărișoara, comuna Pianu – sat Pianu de Sus şi Pianu de Jos, Arieșeni, Lopadea Nouă, comuna Stremț – sat Geomal și Geoagiu de Sus, comuna Blandiana – sat Acmariu şi Blandiana, Ighiu, Săliștea, Meteș, comuna Sântimbru – sat Totoi, orașul Zlatna – Casa de Cultură „Horea Popescu” și Căminul Cultural Feneș.

Acest articol a fost citit de 287 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.