zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Lucrările de „pietruire ecologică”, începute pe două străzi din orașul Zlatna, se apropie de finalizare

Lucrările de „pietruire ecologică”, începute pe două străzi din orașul Zlatna, se apropie de finalizare

Publicat în 08.12.2017 la ora 12:10

Lucrările de pietruire a străzilor Ana Ipătescu și Dumbrăviței din orașul Zlatna sunt aproape de final.

Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, spune că: ”Se numește pietruire ecologică. Piatra o aducem din diferite cariere din jurul localității noastre, o încastrăm în mortar de beton. Sunt făcute gabioane pe lângă pâraie. Acestea sunt străzile ecologice prevăzute în proiectul inițial”.

La sesizarea unui localnic, care atrăgea atenția că în satul Valea Mică au fost aproape finalizate lucrările de pavare spre pădurea Donea, dar pe… strada Valea Mică din Zlatna noroiul este încă la putere, primarul Ponoran a explicat că: ”Strada Valea Mică este o stradă formată de fapt pe o vale. Ea este prinsă în proiectul de refacere a ecosistemului, dar nu le poți face pe toate deodată, mai sunt încă multe de făcut. Încă o sută de ani de acum încolo. În proiectul demarat acum 10 ani, am avut prinse 118 poduri și podețe, la care se lucrează încă și acum. În perioada cât a fost Rovana Plumb nu ni s-a mai dat niciun ban prin Ministerul Mediului, un an și ceva. Toate aceste lucrări trebuiau să fie gata în 2010. Dar nu am primit banii”, explică edilul Zlatnei.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 154 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.