zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul „Corneliu Medrea”, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și celelalte structuri de învățământ din Zlatna, au derulat programul educațional „Școala Altfel”

Liceul „Corneliu Medrea”, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și celelalte structuri de învățământ din Zlatna, au derulat programul educațional „Școala Altfel”

Publicat în 01.11.2017 la ora 12:39

Liceul „Corneliu Medrea”, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Zlatna și celelalte structuri de invățământ arondate din zonă, săptămâna trecută, programul educațional „Școala Altfel”.

Elevii din Zlatna împreună cu profesorii lor, au desfășurat activități specifice programului, atât la nivel de clasă cât și activități pe școală cum ar fi:

– Întâlnire cu poetul Marcel Vișa a claselor a IX-a si a X-a ,în timpul căreia s-au recitat și citit poezii ale poetului invitat, după care elevii au citit și ei creații lirice propri, au discutat deschis cu Dl. Marcel Vișan impresii despre textele citite. (prof. coordonator Rof Elena)

– Sesiune de dezbateri cu elevii claselor de liceu pe subiecte actuale problematice cum ar fi: ” Școala ne pregătește pentru viață”, „Bullyingul și hărțuirea în mediul școlar” (prof. coordonator Lupsa Anca)- Elevii claselor a VIII-a au primit vizita  Dnei. psiholog  Georgeta Iusca din cadrul Primăriei Zlatna care a susținut acțiuni de consiliere și informare pe tema și ideea „De la copilărie la adolescență”. (prof. coordonator Olălău Odetta)

– Concurs de „Treasure Hunt”  la Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna  – concursul a presupus găsirea a 15 comori amplasate pe teritoriul administrativ al Zlatnei în zone simbolice  prin rezolvarea unei ghicitori iar echipele înscrise trebuiau să-și facă o poză tip selfie la fiecare post descoperit. Câștigători au fost cei care au descoperit cele mai multe comori timp de 4 zile iar la final primele trei locuri au fost premiate cu diplome și trofee. (prof. coordonatori Nechita Paul si Dani Marton)

– Tot in această perioadă la Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna s-au organizat ateliere de hand-made (prof. coordonatori Rusan Mirela si Morar Petronela) și picturi de icoane pe sticlă (prof. coordonator Negrea Emilia)

– În data de 25 octombrie 2017 Liceul „Corneliu Medrea” a organizat Balul Bobocilor ca activitate în timpul programului de școală, cu tema principală ” Festivalul Muzicii”, elevii avand 7 echipe participante care au fost supuse unor probe amuzante, 5 la numar: proba de interpretare personală pe muzică, proba de ghicit ingrediente alimentare legați la ochi, proba de ghicit cuvântul având căști pe urechi, proba de creare versuri cu anumite cuvinte și apoi interpretate pe diverse stiluri muzicale și o probă practică de rezolvare a unor jocuri de perspicacitate și logică într-un timp limitat. Pe langă aceste probe, în timpul balului au avut loc momente de cântece folk la chitară, cântece populare interpretate la saxofon și acordeon, prezentare de modă, o scenetă pusă în practică de Trupa de Teatru „Amalgam” a liceului cu titlul „Eu și modelul meu”. Câștigătorii Balului au primit premii oferite de sponsorii locali: Florăria Moguț și Salon Diana (prof. coordonatori Rusan Mirela, Negrea Emilia si Lupșa Anca)

– La Școala Gimnazială „Avram Iancu” Zlatna și Școala Gimnazială Feneș, clasele mici au avut o activitate comună numită ” Colțul Toamnei” în care cei mici au adus fructe și legume, frunze și au amenajat un colț cu tema toamnei și bucurille ei. (prof. coordonatori învățătoarele claselor primare, prof. Druță Alina)

– La Clasa a V-a A de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” s-a realizat activitatea cu tema „Halloween” în care copiii s-au costumat și au interpretat personaje specifice sărbătorii. (prof. coordonator Cernușcă Simona)

– Crucea Roșie Filiala Alba a fost prezentă la Școala Gimnazială cu o activitate de demonstrație de prim ajutor și informații despre ce inseamnă a face voluntariat. (prof. coordonator Ursaleș Iuliana)

– Nu în ultimul râ​​​​​​​​​​​​nd, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Zlatna s-au desfășurat excursii cu elevi din diferite clase la Sighișoara-Domeniul Daneș, la Hunedoara-Deva și la Parcul Dendrologic și De aventuri din Alba Iulia.(prof. coordonatori Ursaleș Iuliana, Petraș Larisa, Ciur Simona, Lupșa Eugenia, inv. Țein Liliana, inv. Morar Elena)

Conducerea Liceului „Corneliu Medrea” Zlatna mulțumește tuturor cadrelor didactice pentru implicare și dedicare.

Constantin Roman,
Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna​

Acest articol a fost citit de 456 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.