zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, mai aproape de reabilitare

Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, mai aproape de reabilitare

Publicat în 04.08.2017 la ora 18:29

Potrivit informațiilor furnizate de primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, suma de bani necesară reabilitării Liceului ”Corneliu Medrea” a fost alocată de MADRP, solicitarea de oferte pentru lucrări urmând să fie anunțată pe SEAP, platforma electronică de licitații.

”Avem acum licitația pentru execuție. S-a lucrat mult la proiectul de renovare pentru că am avut niște pretenții speciale referitoare la refacerea fațadelor conform cu cele originale. Am căutat și prin arhive, pe la Budapesta, să găsesc formele originale. În proiect este și o clauză: cum că firma care câștigă licitația trebuie să aibă neapărat și un restaurator specializat în așa ceva. E vorba de niște sculpturi speciale. Avem în plan și restaurarea Școlii «Avram Iancu», a spitalului… Avem în plan proiecte de aproape 100 de milioane de lei. Avem proiecte pe tot ce se poate depune pe bani europeni, pentru orașe de categoria noastră, în afara celorlalte depuse pentru bani de la Guvern, pe PNDL. Numai să-și facă treaba Guvernul, că noi ne-am făcut-o. Că proiectele astea trebuiau depuse de acum doi ani. Și acum ne așteptăm să se modifice și Ghidurile solicitantului, și apoi refă-le iar, și se schimbă legislația, și iar le refacem…”, a explicat primarul Ponoran.

Liceul ”Corneliu Medrea” are nevoie urgentă de reparații ale tencuielilor, acoperișului pe 538 mp, înlocuirea tâmplăriei la uși și la ferestre, înlocuirea pardoselilor pe o suprafață de 1.132 mp. În plus, este necesară extinderea sălii de sport. Sunt absolut necesare lucrări de intervenție asupra instalaţiilor electrice, sanitare, stingere incendiu, termice, ventilare – desfumare, branşamente, ventilaţie, hidranţi. Lucrările se pot întinde și pe durata a doi ani. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 13.949.104,24 de lei, inclusiv TVA.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 192 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.