zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » La Zlatna, de anul acesta a crescut tariful pentru ridicarea deșeurilor menajere

La Zlatna, de anul acesta a crescut tariful pentru ridicarea deșeurilor menajere

Publicat în 10.01.2018 la ora 12:00

Consiliul Local al oraşului Zlatna a aprobat modificarea tarifului practicat pentru prestarea serviciului de salubrizare de la 7,45 lei/persoană/lună la 8,50 lei/persoană/lună, ca urmare a creşterii cheltuielilor cu depozitarea finală a deşeurilor şi a cheltuielilor de transport.

Prin adresa nr. 230/05.09.2017 a S.C. FINANCIAR URBAN S.R.L. Piteşti, societatea solicita modificarea tarifului practicat, de la 7,45 lei la 10,02 lei, pentru prestarea serviciului de salubrizare, în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare în Unitatea Administrativ-Teritorială – oraş Zlatna. Motivaţia constă în faptul că, începând cu luna martie 2017, toate deşeurile colectate din U.A.T. – oraş Zlatna au fost transportate spre depozitare în judeţul Harghita, la depozitul de deşeuri RDE Harghita, ceea ce a generat un cost suplimentar atât pe transport cât şi pe depozitare, fiind perceput un tarif mai mare decât cel practicat la depozitul de deşeuri Cristian, din judeţul Sibiu.

La depozitul de deşeuri de la Cristian, judeţul Sibiu, administrat de S.C. TRACON S.R.L., nu mai este permisă depozitarea deşeurilor provenite din judeţul Alba. Cuantumul şi regimul tarifelor şi taxelor speciale ofertate/aprobate se stabilesc, se ajustează sau se modifică de către autorităţile administraţiei publice locale, în baza fişelor de fundamentare pe elemente de cheltuieli, întocmite de către operatori în conformitate cu normele metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor, elaborate de către A.N.R.S.C.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 162 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.