zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » La Zlatna, cablurile supraterane vor fi taxate de primărie de 6 ori mai mult decât cele îngropate

La Zlatna, cablurile supraterane vor fi taxate de primărie de 6 ori mai mult decât cele îngropate

Publicat în 04.12.2013 la ora 10:00

cabluri aerieneÎn ultima şedinţă a Consiliului Local Zlatna s-a aprobat implicarea administraţiei locale în Proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, fiind mobilizate în acest scop resurse financiare din bugetul local pentru: asigurarea tuturor spaţiilor destinate Reţelei Electronice a Comunităţii Locale (RECL); suportarea cheltuielilor curente aferente procesului de funcţionare şi întreţinere a spaţiilor şi asigurarea plăţii  drepturilor salariale ale personalului RECL, respectiv ale managerului şi administratorului IT cu atribuţii în domeniul tehnologiei informaţiei.

Consilierii au aprobat exercitarea dreptului de acces asupra unor imobile proprietate publică sau privată a oraşului Zlatna, de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, autorizaţi în condiţiile legislaţiei din domeniul comunicaţiilor electronice. A fost aprobată şi procedura de calcul şi de plată a taxei de folosinţă a terenului ocupat cu reţele de comunicaţii electronice precum şi lista cuprinzând furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, autorizaţi în condiţiile legislaţiei din domeniul comunicaţiilor electronice care au drept de acces pe proprietatea publică a oraşului Zlatna.
Astfel, începând cu 1 ianuarie 2014, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice vor achita un preţ reprezentând contravaloarea dreptului de folosinţă asupra terenului ocupat cu reţelele de comunicaţii electronice astfel: 0,5 lei/ml/an pentru reţelele subterane şi 3 lei/ml/an – de 6 ori mai mult – pentru reţelele supraterane. Banii vor fi viraţi la bugetul local, în primul trimestru al anului 2014. Pe raza oraşului Zlatna îşi vor întinde antenele şi cablurile 8 operatori de comunicaţii: Romtelecom, RCS RDS, UPC, Electrosim, Orange, Vodafone, Cosmote şi Zapp.

Acest articol a fost citit de 460 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.