zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » La Zlatna a fost constituită oficial Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții în Țara de Piatră”

La Zlatna a fost constituită oficial Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții în Țara de Piatră”

Publicat în 24.01.2019 la ora 10:00

Vineri, 18 ianuarie 2019, la Zlatna a avut loc sub egida „Uniți pentru Munții Apuseni” evenimentul care a marcat oficial constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara Piatră”.

La întâlnirea prezidată de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel au participat 60 de primari de orașe și comune din zona Apusenilor și somități din domeniul zonei montane: prof.dr. Radu Rey – Președintele Forumului Montan Român și prof.dr. Corneliu Bucur – Președintele Academiei Artelor Tradiționale din România și membru în Consiliul de Coordonare al A.R.N.D.R. – coordonatorul Grupului de lucru tematic 8: Patrimoniu cultural imaterial și Identitatea etno – culturală. Întâlnirea a avut ca temă, cooptarea de noi membri în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara de Piatră”.

Încă din anul 2017, la inițiativa primarului Silviu Ponoran, la Zlatna au avut loc întâlniri cu reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Alba care fac parte din Zona Munților Apuseni, în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara de Piatră”, urmând ca după constituirea acesteia, să se inițieze demersurile privind cooptarea de noi membri din rândurile UAT-urilor care sunt înscrise în anexa 1 la HG 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni.

Având în vedere faptul că a fost adoptată Legea 197/2018 – Legea muntelui, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara de Piatră” creează premisele obținerii unor finanțări interne (Ministerul Agriculturii) și externe (Uniunea Europeană și Banca Mondială) pentru implementarea unor proiecte în zona Munților Apuseni.

Acest articol a fost citit de 134 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.