zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Intrările și ieșirile din Zlatna vor fi modernizate pe bani europeni

Intrările și ieșirile din Zlatna vor fi modernizate pe bani europeni

Publicat în 30.03.2018 la ora 10:00

Căile de acces în Zlatna, de-a lungul DN74, la intrare și la ieșire, vor fi modernizate printr-un proiect finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Centrul Regional Alba.

Proiectul ”Amenajări căi de acces Pârâul Gruiului și Podul lui Paul”, depus de administrația locală din Zlatna, are valoarea de 994.523 de lei, din care 291.156 de lei sunt eligibili prin AFIR, iar restul banilor sunt atrași din alte surse de finanțare, parte prin Grupul de Acțiune Locală Valea Ampoiului – Valea Mureșului, din care și Zlatna face parte.

”Este vorba de coloniile de romi de la intrarea în Zlatna, la intrare și ieșire, pe Pârâul Gruiului și Podul lui Paul. (…) Vor fi asfaltate străduțele lăturalnice, vor fi amenajate trotuare și vor fi amenajate intrările în curți. Acolo a fost introdusă deja apa și canalizarea. Vor fi pietruite sau asfaltate străduțele. Oricum, la intrarea dinspre Alba am mai făcut câte ceva: am ecologizat halda de steril, am înierbat-o, am făcut trotuare, am făcut o alee”, a detaliat primarul Zlatnei, Silviu Ponoran.

Despre scheletele clădirilor rămase în picioare de la vechiul Combinat Ampelum, la intrare în Zlatna dinspre Alba Iulia, pe stânga, primarul Ponoran spune că aici l-a încurcat foarte rău… România: ”Dacă nu mă încurca… România, era rezolvată și problema acestor clădiri inestetice. Mai exact, m-a încurcat legea 137 de accelerare a privatizării prin care clădirile au fost vândute unor ”investitori”, ca să mai culeagă ce au mai putut culege de pe ele: cablurile electrice din pereți, fierul” a mai explicat Ponoran.

Acest articol a fost citit de 492 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.