zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Încă un pas spre reînfiinţarea spitalului din Zlatna

Încă un pas spre reînfiinţarea spitalului din Zlatna

Publicat în 26.03.2016 la ora 10:30

fost spital zlatnaÎn ședința de joi, 17 martie, consilierii județeni au aprobat cererea ce va fi adresată Ministerului Sănătății în vederea obținerii avizului de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Judeţean de Urgență Alba Iulia, prin reducerea numărului de paturi la unele secții, înființarea în cadrul structurii organizatorice a unui compartiment independent de cronici în orașul Zlatna, care va funcționa cu maximum 14 paturi.

Compartimentul va fi amenajat în fostul Spital Orășenesc Zlatna. În noiembrie 2015, consilierii locali din Zlatna au votat darea în administrare către Consiliul Judeţean Alba a imobilului pentru înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului Judeţean de Urgență Alba Iulia. Tot atunci a fost însușită documentaţia de primă înscriere a imobilului „Clădire spital, clădiri administrative, anexe şi teren incintă spital”, înregistrată la Primăria oraşului Zlatna sub numărul 13564/2015.
”Spitalul pentru Boli Cronice din Zlatna este un proiect mai vechi al administrației locale. Un proiect de care vor beneficia toți localnicii din Zlatna și satele aparținătoare, care și-au umplut plămânii de silicoză și alte boli  în minele și fabricile din zonă, când acestea încă mai funcționau. Este un spital pe care îl merită, să nu mai bată kilometri întregi pentru spitalizare și tratament prin alte părți, după ce și-au măcinat sănătatea lucrând în fabricile și minele Zlatnei”, a explicat primarul Silviu Ponoran. Imobilul care va adăposti Spitalul de Boli Cronice datează din 1713, potrivit spuselor primarului Ponoran.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 164 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.