zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » În calea inaugurării Căminului Cultural din Feneș mai stă doar… al șaselea drum de București!

În calea inaugurării Căminului Cultural din Feneș mai stă doar… al șaselea drum de București!

Publicat în 22.11.2015 la ora 11:00

Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat pentru ziarul Unirea că în calea dării oficiale în folosință a Căminului Cultural din Feneș mai stă doar o deplasare la… București.

camin cultural fenes”Ar fi al șaselea drum de București pe care trebuie să-l facem, zilele acestea, după ce de 4 ani ne luptăm cu diverse reglementări ale ANRE pentru introducerea gazului. Am reușit să aducem gazul metan la Biserica din Feneș și la Căminul Cultural, am obținut autorizațiile de consumatori izolați dar trebuie totuși încă o semnătură de la ANRE, pentru conexiunea cu magistrala principală de gaz. Școala din Feneș are deja gaz metan, pentru centrala termică, pentru confortul școlarilor. Conducta mare de gaz este deja instalată din perioada 1996-2000 în Feneș, din primul meu mandat. De atunci ne tot zbuciumăm pentru racordurile separate la gaz. În urma atâtor experiențe triste cred că Legea 123/2012, a energiei, este una dată împotriva românilor”, a detaliat primarul Ponoran.
Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea așezământului cultural din sat Feneș, oraș Zlatna” face parte din lotul 4 al lucrărilor licitate de CNI, investiție estimată la 24.000 de lei. Obiectivul face parte din Programul prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban. A fost refăcută tâmplăria, zidăria, acoperișul iar în fața căminului a fost amenajat un parc și o parcare cu dale și cu felinare de epocă. ”Deocamdată nu putem programa niciun eveniment cultural aici deoarece nu știm cât ne mai țin cu gazul. Mi-e teamă că, dacă nu ne vor racorda mai repede la conducta mare de gaz, va îngheța apa în instalații, se va degrada tot ce am investit pe interior”, s-a arătat îngrijorat primarul Ponoran.

Acest articol a fost citit de 193 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *