zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » În a doua zi a Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna au avut loc recitaluri de muzică folk, cântece de munte şi proiecţii de filme

În a doua zi a Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna au avut loc recitaluri de muzică folk, cântece de munte şi proiecţii de filme

Publicat în 16.06.2013 la ora 13:30

În prima parte a celei de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, publicul prezent a putut asista la recitalurile artistice susţinute de către artiştii locali Felicia Balasan şi Ionel Bratian şi la un minunat concert al cunoscutului intepret de muzică folk Ţică Lumânare – component al grupului Karma.

Festivalul-de-Film-Etnografic-Zlatna-recital-folkŢică Lumânare este unul dintre cântăreţii care au însufleţit pe vremuri spectacolele Cenaclului Flacără şi este unul dintre cei care l-au purtat pe ultimul drum pe marele poet Adrian Păunescu.

În cea de-a doua parte, a avut loc spectacolul “Etno-Flacăra”, ce a cuprins cântece din perioada Cenaclului Flacăra, melodii patriotice, precum şi cântece de munte, care au fost cântate împreună cu publicul entuziast.

Proiecţiile de filme au început în jurul orei 22.00, cu filmul de prezentare a cărţii „Legendele dacilor-Personaje”, o carte de ilustraţii şi benzi desenate semnată de Mihai I. Grajdeanu, urmat de filmele din afara competiţiei „Ignat în Maramureşul Istoric” – film în regia lui Gabriel Boholt – şi filmul artistic „La Porţile Pământului”, în regia maestrului Geo Saizescu.

Vă prezentăm programul zilei de duminică:

Duminică, 16 iunie 2013

20.30 -21.00 Prezentatorul anunţă începerea festivităţii de premiere
21.00 -22.00 Decernarea premiilor filmelor câştigătoare şi vizionarea acestora
22.00 -22.30 Primarul şi invitaţii FIFE Zlatna ţin scurte alocuţiuni la încheierea festivalului
22.30  -23.00 Spectacol folcloric
23.00 – Masa festivă

Acest articol a fost citit de 326 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.