zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Garda de Mediu ALBA: „A avut loc o deversare de ape uzate de pe platforma industrială. Mortalitate piscicolă înregistrată pe o lungime de un kilometru”

Garda de Mediu ALBA: „A avut loc o deversare de ape uzate de pe platforma industrială. Mortalitate piscicolă înregistrată pe o lungime de un kilometru”

Publicat în 20.07.2017 la ora 13:22

Garda de Mediu Alba a transmis astăzi primele concluzii legate de cazul de poluare accidentală pe râul Ampoi, zona Zlatna. Potrivit reprezentanților instituției, ar fi avut loc o deversare de ape uzate, prin canalul pluvial de pe platforma industrială.

“În data de 18 iulie, în jurul orei 14.00, Garda de Mediu Alba a fost sesizată despre producerea unei poluări accidentale a râului Ampoi, manifestată cu mortalitate piscicolă (peşti de mărime mică şi medie).

O echipă de comisari s-a deplasat în zona industrială a localităţii Zlatna. S-a constatat că a avut loc o deversare, prin canalul pluvial de pe platforma industrială, de ape uzate de culoare neagră-verzuie. Mâlul rămas pe marginea cursului apei şi în ochiurile de apă cvasiexistente avea o culoare verde. Pe o lungime de circa 1 km a existat mortalitate piscicolă. Peştii morţi aveau între 5-20 cm. Nu a putut fi apreciată cantitatea acestora”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții Gărzii de Mediu.

 Totodată, potrivit acestora, ”s-au prelevat probe de apă de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apei Alba. După obţinerea rezultatelor analizelor, Garda de Mediu Alba urmează să finalizeze cercetarea evenimentului şi să depisteze sursa de poluare”.

Reamintim că cetățeni din zonă au sesizat cazul marți, 18 iulie, postând pe rețeaua de socializare Facebook imagini video. Potrivit acestora, pești morți ar fi fost observați pe albia râului, între Zlatna și localitatea Feneș.

Acest articol a fost citit de 2376 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.