zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Fostul spital din Zlatna va deveni secţie externă a Spitalului Județean de Urgenţă din Alba Iulia

Fostul spital din Zlatna va deveni secţie externă a Spitalului Județean de Urgenţă din Alba Iulia

Publicat în 04.02.2016 la ora 11:00

fost spital zlatnaPrimarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat pentru ziarul Unirea că proiectul Spitalului pentru Boli Cronice din localitate va prinde în sfârșit contur după ce în această lună, cel mai probabil, Consiliul Județean Alba va decide, cu aprobarea consilierilor județeni, preluarea imobilului și transformarea acestuia în secție externă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

În noiembrie 2015, consilierii locali din Zlatna au votat darea în administrare către Consiliul Judeţean Alba a imobilului pentru înfiinţarea unei Secţii Externe a Spitalului Judeţean de Urgență Alba Iulia. Tot atunci a fost însușită documentaţia de primă înscriere a imobilului cuprins în Inventarul Domeniului public al oraşului Zlatna la poziţiile 631-635, 638 din Anexa 12 la HG 974/2002 –„Clădire spital, clădiri administrative, anexe şi teren incintă spital”, înregistrată la Primăria oraşului Zlatna sub numărul 13564/2015, întocmită de expert autorizat Emanuel Maxim. În același imobil funcționează de doi ani și un cabinet de radiologie ale cărui cheltuieli de funcționare și salarizare sunt suportate integral de administrația din Zlatna. Tot acolo este și sediul Ambulanței, cedat gratuit spre folosință de Primăria Zlatna. În plus, în spațiile de la parterul imobilului funcționează un centru Medical de Permanență unde fac gărzi pe rând 6 medici de familie. ”Spitalul pentru Boli Cronice din Zlatna este un proiect mai vechi al administrației locale. Un proiect de care vor beneficia toți localnicii din Zlatna și satele aparținătoare, care și-au umplut plămânii de silicoză și alte boli,  în minele și fabricile din zonă, când acestea încă mai funcționau. Este un spital pe care îl merită, să nu mai bată kilometri întregi pentru spitalizare și tratament prin alte părți, după ce și-au măcinat sănătatea lucrând în fabricile și minele Zlatnei. Avem aprobate 16 paturi pentru spitalizare boli cronice”, a explicat Ponoran. Imobilul care va adăposti Spitalul de Boli Cronice datează din 1713, potrivit spuselor primarului Ponoran. Pe timpul comuniștilor a funcționat ca spital de stat.  Reamintim că anul trecut și Spitalul din Ocna Mureș a fost preluat de CJ Alba și transformat în secție externă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, iar în 2016 a fost alocată, din excedentul bugetar, suma de 6.000 de lei pentru reparații capitale.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 1089 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *