zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Fosta angajată de la CEC Zlatna, Meteșan Elena, care a delapidat milioane de lei din conturile clienţilor rămâne în arest preventiv

Fosta angajată de la CEC Zlatna, Meteșan Elena, care a delapidat milioane de lei din conturile clienţilor rămâne în arest preventiv

Publicat în 06.08.2017 la ora 19:13

Una dintre cele două surori care au delapidat suma de 1,7 milioane de euro din conturile agenţiei CEC Bank din oraşul Zlatna rămâne în stare de arest preventiv. Tribunalul Alba a decis marți, 1 august 2017, menținerea după gratii a Elenei Meteșan.

”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Meteșan Elena, în prezent aflată în Penitenciarul Gherla.

În temeiul art. 207 alin. 4, 6 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se afirmă în minuta deciziei luate de instanța de judecată. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Femeia în vârstă de 55 de ani a fost trimisă în judecată, în 6 iunie 2017, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Femeia a mai fost trimisă anterior în instanţă cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, dar judecătorii au respins înţelegerea încheiată cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
Potrivit rechizitoriului, în calitate de funcţionar public-angajat în cadrul CEC BANK – Agenţia Zlatna în funcţia de ofiţer de cont, femeia și-a însușit în perioada noiembrie 2005-august 2016 mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienţii băncii, cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii. Au fost afectaţi un număr de 297 clienţi şi iar prejudiciul cumulat se ridică la 6.321.886 lei şi 273.744 euro. Sora acesteia, Viorica Popa, este cercetată sub control judiciar, într-un alt dosar, pentru infracțiuni similare.

Acest articol a fost citit de 429 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.