zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Florin Crișan, consilier local PMP: „După ultimele scumpiri votate de consilierii PNL și PNȚCD, la Zlatna gunoiul devine un lux”

Florin Crișan, consilier local PMP: „După ultimele scumpiri votate de consilierii PNL și PNȚCD, la Zlatna gunoiul devine un lux”

Publicat în 28.11.2017 la ora 21:39

În ședința de Consiliu Local din 23 noiembrie 2017, consilierii locali PNL+PNȚCD, sub atenta supraveghere a primarului Ponoran, au hotărât scumpirea gunoiului menajer de la 7,45 lei/persoană la 8,50 lei/persoană. Este vorba de o mărire de 14%. Am fost singurul consilier care a votat împotrivă, pentru că eu consider că este o mărire nejustificată și că există și alte variante pentru a se evita această creștere.

Va las pe d-voastra sa hotarati daca o crestere de 14% este mult sau putin.

Ce vreau eu sa va arat este piesa de teatru „regizata” de primarul Ponoran. Aceasta piesa de teatru incepe in momentul in care dansul a facut motivarea hotararii de CL. Acolo spunea ca aceasta crestere este impovaratoare pentru zlatneni. Era aproape sa-l cred. Inainte de inceperea sedintei de CL, unii consilieri PNL, spuneau ca nu trebuie marite tarifele la gunoi pentru ca „ne vor sari oamenii in cap”. Era aproape sa-i cred.

La inceputul dezbaterilor din sedinta, primarul, viceprimarul si consilierii „puterii” au parut a fi impotriva majorarii. Ba chiar primarul ne-a citit o adresa de la o firma care ne-ar ridica gunoiul gratuit si ar matura si strazile gratuit. Apoi a abandonat total aceasta varianta chiar daca a fost rugat sa mai amanam cresterea preturilor pana la finalizarea discutiilor cu acea firma. Eu i-am spus domnului primar ca demersurile pentru gasirea de solutii trebuiau incepute cu multe luni inainte de expirarea contractului cu actuala firma de salubritate; primaria trebuia sa caute si sa gaseasca solutii. Apoi a intervenit dl. consilier Adrian Puiulet care a spus: „sa mai punem 1,5 lei/persoana; imi asum eu acest lucru”.

A urmat o solutie de mijloc: scumpirea cu 1,05 lei/persoana, adica cu 14%. S-a supus la vot iar majoritatea PNL+PNTCD a votat respestiva crestere. Cei doi consilieri PSD prezenti, s-au abtinut.

De ce am spus ca a fost o piesa de teatru bine „regizata”? Pentru ca ei, majoritatea, au inceput sedinta de consiliu parand a fi impotriva majorarii (pentru a se victimiza in fata zlatnenilor) si au terminat prin a creste birurile puse pe oameni. Este a doua oara cand se joaca aceeasi piesa de teatru, primul episod fiind scumpirea apei de acum cateva luni.

Florin Crișan, consilier local PMP Zlatna

Acest articol a fost citit de 293 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.