zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Florin Crişan, candidat MP: „Va trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când spitalul din Zlatna se va redeschide”

Florin Crişan, candidat MP: „Va trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când spitalul din Zlatna se va redeschide”

Publicat în 13.02.2016 la ora 22:01

Florin-Crisan-MP-ZlatnaAuzeam în urmă cu câteva zile că domnul primar, Silviu Ponoran, se laudă prin ziare că va redeschide spitalul din Zlatna. Curios, am citit articolul, din care am aflat ce „mare” efort a făcut dânsul pentru redeschiderea spitalului.

Este vorba despre HCL 105/05.11.2015, care hotărăşte următoarele: “Art. 1: Însuşirea Documentaţiei de prima înscriere a imobilului cuprins în inventarul domeniului public al oraşului Zlatna la poziţiile 631-635, 638 din anexa 12 la HG 974/2002 –„Clădire spital, clădiri administrative, anexe şi teren incintă spital”, înregistrată la Primăria oraşului Zlatna sub numărul 13564/2015, întocmită de expert autorizat Maxim Emanuel. Art. 2: Aprobarea dării în administare către Consiliul Judeţean Alba a imobilului menţionat la articolul 1 al prezentei hotărâri pentru înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului Judeţean.”

Aşadar, din 2011 de când s-a închis spitalul şi până astăzi, toate eforturile domnului Ponoran au însemnat două articole într-o hotărâre de Consiliu Local.  Oare de ce nu a putut să facă lucrul acesta acum foarte mult timp?  Cât de greu este să dai două articole de HCL?

Ce se putea face până acum? Multe lucruri. Se putea da această HCL cu mult timp în urmă. Se putea începe renovarea clădirii. Cu ce bani? Cu bani din fonduri europene, la fel cum a fost reabilitată clădirea Primăriei şi cum va fi reabilitată, într-un sfârşit, clădirea fostei Case de Cultură (toate 3 fiind clădiri istorice). Sau ar fi putut face acest lucru cu bani din fondurile primăriei: cu banii care au fost investiţi în locomotivele şi trenurile proprietate ale primăriei oraşului Zlatna. Înţelegem că locomotivele sunt frumoase dar nu pot fi mai importante decât sănătatea zlătnenilor.  Nu se poate ca un morman de fier să fie mai important decat o comunitate de oameni. Dacă acei bani erau invesţi în clădirea vechiului spital probabil că această clădire ar fi fost gata de mult, iar acum ar mai fi trebuit făcute doar hârtiile între Primărie şi Consiliul Judeţean.

Din păcate, va mai trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când acest spital se va redeschide. Pentru că trebuie aprobat de CJ preluarea spitalului din Zlatna ca secţie externă a Spitalului Judeţean, vor trebui făcute licitaţii pentru repararea clădirii care este într-o stare înaintată de degradare, trebuie găsite sursele de finanţare pentru reparaţii, va trebui mobilier specific şi aparaturile medicale, apoi vor trebui o mulţime de aprobări de la organele competente şi abia apoi se va putea vorbi de redeschiderea spitalului. Trei sferturi din aceste lucruri ar fi putut fi realizate deja dacă domnul Ponoran ar fi dorit cu adevărat redeschiderea spitalului. Sau poate că ar fi putut fi funcţional deja. Dar s-a hotarat, cu acceptul majorităţii Consiliului Local, investirea a foarte mulţi bani în trenuri si locomotive.

Acestea sunt motivele pentru care noi le spunem locuitorilor Zlatnei că acest primar şi acest Consiliu Local trebuie înlăturaţi, prin vot bineînţeles. Dacă Consiliul Local actual şi primarul actual ar fi vrut cu adevărat redeschiderea spitalului s-ar fi putut face deja.  În locul lor, trebuie votaţi oameni care vor  să facă ceva pentru redeschiderea spitalului, nu doar sa vândă „gogoaşe” în an electoral.

Vă întrebaţi de ce a fost anunţată redeschiderea spitalului acum? E simplu: pentru că anul acesta sunt alegeri locale. Domnul Ponoran, ca un brutar experimentat ce este, ne vinde „gogoaşe otrăvite”. Încearcă să ne convingă cât de bine intenţionat este, când de fapt toate faptele dânsului din ultimii 5 ani ne arată clar că nu a mişcat un deget pentru redeschiderea spitalului.

Florin Crişan,
Preşedinte Mișcarea Populară Zlatna

Acest articol a fost citit de 382 ori

2 Comentarii la Florin Crişan, candidat MP: „Va trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când spitalul din Zlatna se va redeschide”

  1. Ramona Răspunde

    11.05.2016 la 10:04

    Stimati zlatneni, votati schimbarea, votati un om care stie ce inseamna sa nu gasesti un loc de munca aproape de casa (asemeni majoritatii locuitorilor acestui oras), un om care se gandeste la viitor, un om care nu s-a lasat impresionat de pavele, panselute si becuri verzi si caruia, in plus, ii plac si animalele! Votati Florin Crisan! Lasati suita de aplaudaci sa-l voteze tot pe Ponoran, un om caruia nu-i plac nici oamenii, nici animalele! De ce credeti ca vrea sa-si faca fiul consilier judetean?! De ce credeti ca s-a grabit sa „le ia ochii” cu pavele si arbusti ornamentali celor din satele apartinatoare?! Pentru voi?! Nu! Tot pentru el, pentru familia Ponoran! Cred ca pavelele, panselutele, arbustii ornamentali si becurile verzi nu tin de foame! Ca sa poti admira peisajul, ca sa poti sa te balacesti in strand, ca sa te plimbi cu mocanita trebuie sa ai ce manca, trebuie sa ai cu ce te imbraca, trebuie sa ai cu ce sa-ti platesti facturile, adica SA AI UN LOC DE MUNCA!!!

  2. Ramona Răspunde

    11.05.2016 la 10:49

    Finul lui Ponoran a prins pentru puțin timp funcția de manager de spital, o rudă a lui (fostă angajată la primărie) a stat ceva mai mult în funcția de director economic, deci este normal să existe interes pentru redeschiderea spitalului! Doar nu credeați că pentru voi?! Pentru a funcționa în interesul cetățenilor, spitalul trebuie dotat cu aparatură de specialitate și trebuie angajat personal calificat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.