zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Finanțare guvernamentală de peste 22 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii de apă – canal, la Zlatna

Finanțare guvernamentală de peste 22 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii de apă – canal, la Zlatna

Publicat în 04.05.2016 la ora 11:59

reabilitare-retea-canalizareObiectivul de investiții ”Reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare în orașul Zlatna”, cuprins într-un program pilot, va fi finalizat după ce Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, actualizarea indicatorilor tehnico-economici. Proiectul inițial a fost întocmit în anul 2006, investiția având valoarea totală de 62,49 milioane lei.

În urma analizei situației privind stadiul implementării acesteia, au fost constatate mai multe aspecte ce justifică necesitatea revizuirii studiilor de fezabilitate întocmite în anul 2006. Astfel, se impun modificări ale soluțiilor tehnice ca urmare a modernizărilor anumitor străzi (asfaltări, pavări, dublări de conducte, modificări trasee, etc.),  a modificărilor rezultate datorită situațiilor neprevăzute și a extinderii rețelei în zone dezvoltate ulterior anului 2006, dar și a apariției pe piață a unor tehnologii noi și mai accesibile. Acesta este motivul pentru care Guvernul a adoptat astăzi actualizarea indicatorilor-tehnico-economici ai obiectivului de investiții, etapă care va conduce la finalizarea lucrărilor din cadrul acestui proiect.

Pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și extinderea rețelei de canalizare în orașul Zlatna” au mai rămas de executat investiții în valoare de 22,34 milioane lei, cu o durată de realizare de 10 luni. Finanțarea se va face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, bugetul local, precum și din alte surse legal constituite.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 185 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.