zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Frauda de la filiala CEC Bank, din Zlatna: Meteșan Elena și-a recunoscut vina și a acceptat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare

Frauda de la filiala CEC Bank, din Zlatna: Meteșan Elena și-a recunoscut vina și a acceptat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare

Publicat în 07.11.2016 la ora 15:21

femei-cec-zlatna-ipj-albaProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Elena Meteșan, aflată în stare de arestat preventiv, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea starea de fapt: în perioada noiembrie 2005 – august 2016, inculpata Meteșan Elena fiind angajată în cadrul CEC BANK- Agenția Zlatna, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienți cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, producând un prejudiciu în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

În prezența apărătorului ales, inculpata Meteșan Elena a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, 3 ani închisoare în regim de detenție.

Procurorii au solicitat instanței menținerea măsurii arestării preventive a inculpatei și menținerea măsurilor asiguratorii.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Meteșan Elena, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Alba.

În cauză se continuă efectuarea de acte de urmările penală față de inculpata Popa Victoria (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 7534/VIII/3/2016 din 12 septembrie 2016).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de 927 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *